Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan tudnék "megszabadulni"...

Hogyan tudnék "megszabadulni" egy örökölt ingatlanrésztől?

Figyelt kérdés
Édesanyám után többek között örököltem 1/4 arányban egy romos ingatlant egy vidéki gyakorlatilag nyomortelepen. Nem tudok máshogy fogalmazni mert az. Az ingatlan többi rész tulajdonosa egy roma család akik nem túl együttmüködőek, amikor megpróbáltunk velük tárgyalni összegyült hirtelen vagy 30 fő és majdnem meglincseltek pedig nekik szerettem volna csak ajándékozni de azt mondták őket nem érdekli a tulajdonjog. Mit tudnék tenni hogy szabaduljak? Most kifizettem a tulajdonhányadomra terhelt adósságokat de nem szeretném ha újra megterhelnék. Nyilvánvalóan erre vevőt még ingyen sem fogok találni. Valakinek valami ötlete ilyen esetre?
2020. okt. 6. 16:52
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
82%
LEmodasz róla az állam javára
2020. okt. 6. 17:07
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha mást is örökölt, akkor a visszautasítás nem játszik. Mert csak az egész örökséget lehet visszautasítani, cakkumpakk.
2020. okt. 6. 17:28
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Addbel 200 ftért egy rasszista bőrfejűnek...😂😂😂
2020. okt. 6. 17:29
 4/18 A kérdező kommentje:
Lemondani már nem tudok mivel már megörököltem a második válaszoló álltal leírt okokból. Sajnos szerintem ilyen feltételekkel ingyen se kellene senkinek.
2020. okt. 6. 18:05
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, van-e rá lehetőség, de nem lehet eladni (akár ingyen) papíron az önkormányzatnak, hogy csináljon vele, amit akar? Nekem a nagymamám akar egy háborús idők előtt épített, soha fel nem újított házat rámhagyni (nagyon magas havi költségekkel), de ingyen se kell.

De ha nem te vagy a tulajdonos 100%-ban, nem tudod a tulajdonrészt átadni annak, aki a másik 3/4 részét birtokolja?

2020. okt. 6. 18:16
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
a te tulajdonrészedet milyen módon tudták megterhelni?
2020. okt. 6. 18:22
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
egyébként akármilyen módon is került rá a terhelés, kár volt megfizetni. az végrehajtó előbb-utóbb elviszi, ha nem fizetsz. de pssszt!
2020. okt. 6. 18:24
 8/18 xswerdy ***** válasza:
100%

7. nem így van, mert mindenki a teljes vagyonával felel minden tartozásáért. Szóval olyan nincs, hogy a házhoz kapcsolódó adósság fejében csak ezt a házat vinné a végrehajtó.

De miből keletkezik a tartozás? Ingatlanadó? Amúgy a cigányok használják az egész ingatlant? Vannak olyan mérőórák, amik a neveden vannak, de valójában ők fogyasztanak? Azokat mondd le.

2020. okt. 6. 18:56
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

8#, elnézést, akkor rosszul tudtam.

de az nem úgy van, hogy ha a tulajdonomban lévő A épületre nem fizetek meg valamit, a B épületre viszont igen, akkor elsődlegesen az A épületet terhelik?

(tételezzük fel, hogy nincs fizetésem és más vagyontárgyam se..)

2020. okt. 6. 19:16
 10/18 A kérdező kommentje:
Közmű tartozás volt. Azóta kikötöttek már minden közművet. 15 éve próbálja a végrehajtó árverezni de érdeklődő hiányában mindig sikertelen. Próbáltam beszélni az ott lakókkal de esélytelen. Elvileg három tulajdonos van még de az is kibogozhatatlan most kik laknak benne kb. olyan harmincan. Építettek a telekre még egy házat ami nem is szerepel sehol tehát teljes katyvasz. Amikor lementünk és elmondtam hogy én vagyok az egyik tulajdonos és szeretném nekik adni körbevettek kb.30an és majdnem meglincseltek csak annyit hallottak meg hogy azt mondtam tulajdonos vagyok és mit képzelek én nekem ehhez a házhoz semmi közöm takarodjak innen amég lehet. Az önkormányzatos tipp nem rossz azt megpróbálom.
2020. okt. 6. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!