Hogyan tudnék "megszabadulni" egy örökölt ingatlanrésztől?
Nem tudom, van-e rá lehetőség, de nem lehet eladni (akár ingyen) papíron az önkormányzatnak, hogy csináljon vele, amit akar? Nekem a nagymamám akar egy háborús idők előtt épített, soha fel nem újított házat rámhagyni (nagyon magas havi költségekkel), de ingyen se kell.
De ha nem te vagy a tulajdonos 100%-ban, nem tudod a tulajdonrészt átadni annak, aki a másik 3/4 részét birtokolja?
7. nem így van, mert mindenki a teljes vagyonával felel minden tartozásáért. Szóval olyan nincs, hogy a házhoz kapcsolódó adósság fejében csak ezt a házat vinné a végrehajtó.
De miből keletkezik a tartozás? Ingatlanadó? Amúgy a cigányok használják az egész ingatlant? Vannak olyan mérőórák, amik a neveden vannak, de valójában ők fogyasztanak? Azokat mondd le.
8#, elnézést, akkor rosszul tudtam.
de az nem úgy van, hogy ha a tulajdonomban lévő A épületre nem fizetek meg valamit, a B épületre viszont igen, akkor elsődlegesen az A épületet terhelik?
(tételezzük fel, hogy nincs fizetésem és más vagyontárgyam se..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!