Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ki tudja megvenni a most...

Ki tudja megvenni a most eladó budapesti lakásokat közel 1 millió forintos négyzetméter áron?

Figyelt kérdés
Én még 2017-ben vettem, 15 millióért, kb. 300 000 Ft-os négyzetméter áron. Nagyon jó lépés volt ez akkor, mert most elérhetetlen álom lenne, pedig átlag feletti a fizetésem.

2020. szept. 26. 20:36
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
39%

"Azért maradnak szinglik, mamahotelesek stb MERT nincs más lehetőség az életben."

Szerintem meg baromira ott a lehetőség és még csak egyetemi diploma se kell, mert egy halom jól fizető szakmunka létezik. Lehet hőzöngeni, de itt Magyarországon is tudja vinni valamire, aki szorgalmas és hangyányit előre gondolkodik.

Csak hát ugye elröppennek bohóckodással a tini évek, aztán meg "ejj ráérünk arra még" szemlélettel a húszasok és ott ül harminc évesen anyuék kisszobájában a kifeküdt kanapén, meg valami tingli-tangli munkából vegetál és képtelen megemészteni, hogy a belvárosi lakásokat bizony nem az ő pénztárcájára szabják.

Tisztelet a kivételnek, de ez annyira de annyira tipikus manapság!!!

Vidékre nem költözik, mert az büdös, a városi albérletet csak nagy nehézségek árán fizetné ki, inkább kimegy külföldre, mert ott állítólag könnyebb lébecolni, aztán hazajön, hiszen ott még drágább minden, bezzeg egy tanfolyamra nem íratkozna be, inkább rettegve figyeli, ahogy a munkahelyén egyre több hozzá hasonló embert cserélnek számítógépre.

2020. okt. 22. 16:39
 32/47 anonim ***** válasza:
71%

Hiába iratkozol be tanfolyamra, egy ember egy átlagos FELETTI keresetből sem képes 22-24M forintos panellakást venni. Pont jó példa a pesti panel, hogy miért nem igaz az, hogy éppoly könnyű lakáshoz jutni most, mint régen.

A panel mindig is olcsó, rapid lakhatást nyújtó, és kb. hasonló nm. árú ingatlan volt. Amikor még számoltak mediánt az átlagkeresetekről, akkoriban voltak olyan megoldások, mint a lakástakarék-pénztár, voltak elérhető forinthitelek, hovatovább euro hitelek, amelyekkel egy egyedülálló, az átlag felett kb.30%-kal kereső vásárló jelzáloghitelhez juthatott. Ez annyit jelent, hogy 3 évvel az ingatlanpiaci mélypont előtt egy nettó 140.000-et kereső ügyfélszolgálatos némi önerővel megvett egy 6-7M forintos panel garzont, nem rossz lakótelepen. Gyengébb telepeken 8-9M körül mentek a 2 szobásak.

Ma egy ügyfeles nem keres 300-at, de a panel ezen a környéken már rég nem 8-9misi, még csak nem is a duplája.

Mondjak még éveket, amikor könnyebb volt lakáshoz jutni? 2016 pl. Bp. vonzáskörzetében felújított porotherm kétszintes 16M. 3évvel vagyunk túl a piaci mélyponton. Ma ezen a környéken már nincs hasonló korú eladó ház, mindent felvásároltak, kipofoztak-többnyire kókány minőségben- és ha van is eladó, az 30M-tól indul.

A kertesházak piacán egész egyszerűen kiesett egy teljes ársáv a lakható állapotú házak közül. Egyértelműen NEM az átlagkereset növekedésével arányosan, hanem a támogatott hitelek arányában.

2020. okt. 22. 18:59
 33/47 Krisz85 ***** válasza:
42%

Huh vannak onerzetek latom na vegyuk sorjaba:

Na kedves 32 es akkor leirtad amit en irtam az elso bekezdesekben. Koszi a visszaigazolast. A tamogatasok megemelték a lakasok árát. És most miért csodalkozunk ezen?! Nem értem.

Amúgy azért a nagyon jo lakaslasszaknal 6 evre gyujtottel kb 3 millio ft ot sem es vehettelfel hozza hitelt. Es ha volt pulzus meg is kaptad. Decne felejtsük el hogy hany devizahiteles okos embert kellett kartalanitani szinten az en adoforintjaimbol. Jah szemét bankok...a bankok is eloviyazatisabbak. Nem jotekonysagi intézmény a bank es nem maltai szertetszolgalat. Profitorientalt ceg aki a penzt kezeli pénzért.

Az megvan hogy a nagy nyugaton az emberek hany %nak nincs saját ingatlanja? Pl svajcban? Es hogy az ottani keresethez kepest mennyire draga az alberlet ott is? Csak hogy egy példat emlitsek.

Az előttem szólónak 30 as. Szerintem semmit nem értettél abbol amit írtam. Miert jarna neked vagy barkinek alanyi jogon bármi? Meg hova ez a kovetelozes hogy az állam tarson el stb? Sajnos tul sokakat is eltart pl az altalad emlitett etnikumot is devez más téma. Viszont senki nem mondta h negyzetmeter alapon vallalj gyereket. Mi pl szeretnenk kettőt mindenképp tokmindegy mi van. Van lehetoseg tamogatast kapni?! Van. Akkor miert ne eljunk vele? Hülye lennék. De akkorvis lesz gyerekem ha nincs támogatás. Vagy a homszexualisakat tamogassuk akik egyebkent genetikailag arra karhoztatott biologiailag a sors hogy ne szaporodjanak es genetikusan zsákutcák?!

Beszélj 4 nyelven felsofokon. Legyel lelemenyes talpraesett es hozzaerto abban amit csinalsz es garantalom hogy jol fogsz élni. Ha nem akkor lehrt szidni acrendszert. Es ezt nem kikoktatsanak szanom.

Van egy szo : ambicio nal hivjak. Aki nem vallal kockazatot kihivast az annyit is kap vissza az elettol.

A masik onamitas az egyetem es a megélhetés. nalunk sorra jonnek a gyakornokok az legjobb egyetemekrol. 20 eves fiatalok es fenymasoln9 nemctud nemelyik fel ev után... Vagy pl volt olyan szinjeles kozgaz hallgatonk aki nemctudta mely orszagokban van tokio es buenos aires. Soroljam meg a problemakat?

En kidolgoztam a belem es dolgozom a mai napig hozok aldozatot es jol osztom be a pénzem ami nem sok deeleldegelek belőle. Nem masokat meg az allamot okolom hogy jaj nekem miért nincs nem orokoltem es nem gazdagok a szüleim sőt...csak felnőttem.

Bocs telorol irtam most. Peace

2020. okt. 22. 21:49
 34/47 anonim ***** válasza:
41%

Ez a Csernus féle "mindenki gyáva lusta proli" hozzáállás meg nevetséges.

10-ből 8 ember bizony ilyen. Csernusnak nagyon is igaza van. Bírom őt, mert ki meri mondani, amit sokan még önmaguk előtt is tagadnak.

2020. okt. 23. 07:56
 35/47 Krisz85 ***** válasza:
34%

Ennyi. Egybkent nekem legalabb van nickenvem. Masbak itt meg az sem. Ennyit az anonim szopkodasrol...

Ha pedig valaki abba kot bele hogy es mikent ervelek mert esz ervekkel mar nem tud visszakontrazni annak faj az egoja es az onerzete vagyis pontosan belatja hogy igazam van csak nem tud mivel es hogyan ervelni. De a nem akarok ervelni ilyenkor a legtipikusabb vedekezesi mechanizmus...a gyengek fegyvere...

2020. okt. 23. 08:23
 36/47 anonim ***** válasza:
0%

"ott ül harminc évesen anyuék kisszobájában a kifeküdt kanapén,"

Egy budapesti kisszoba - legyen 12 nm - 12 M alsó hangon, tehát legalább annyija van minden kisszobásnak, csak el kéne adni a lakást.

Ehhez jön, hogy időnként meghalnak felmenők, ükszülők, dédszülők, és nekik is van ingatlanjuk.

Ebből már bőven lehet saját lakás.

2020. okt. 23. 08:33
 37/47 anonim ***** válasza:
89%

Ha már olyan kedvesen töröltettétek az egyébként az oldal szabályainak teljesen megfelelő kommentemet, akkor válaszolok. Érveket akartok? Hát megkapjátok!

Először is tisztázzunk valamit:

Az állam a leghatalmasabb piaci szereplő. Egyetlen döntésével embereket, vállalatokat, vagy akár egész iparágakat, szegmenseket emelhet fel, vagy küldhet padlóra. Lásd most a koronavírus miatti intézkedéseket: a vendéglátás, szórakoztatóipar, zeneipar csak szenved.

Tetszik vagy sem, az állami hatalom megkerülhetetlen.

"Miert jarna neked vagy barkinek alanyi jogon bármi? Meg hova ez a kovetelozes hogy az állam tarson el stb? "

Ilyet én hol írtam? Sehol. Ezt csak te magyarázod bele a kommentembe (gyáva vitatechnika). De ha már így megemlítetted, természetesen érdemled a reakciót.

Nem mondtam, hogy az államnak feladata volna valakinek NULLA munka nélkül juttatásokat biztosítani. Csakhogy... teljes állásban dolgozó emberekről beszélünk, akik hozzátesznek a közjóhoz.

És oké, ne segítsen az állam - DE AKKOR EZEN AZ ELVEN NE TEGYE AZ ELLENKEZŐJÉT SE!

Azaz ha nem segít, ne is ártson!

Márpedig a CSOK és a többi az pontosan ez volt. Egy ártalom. Egy hatalmas pofon mindenkinek, aki nem jogosult rá. Az állam ezzel az alagutat fényéves hosszúságúra nyújtotta, a végét pedig befalazta.

Ha szerinted felháborító a gondolat, hogy az állam segítsen, akkor legyen már az is felháborító, hogy az állam ártson! Az állam pedig ártott... sok- sok millió embernek, akik lakáshoz szerettek volna jutni, de az elszállt árak miatt erre már nincs lehetőségük.

Apropó, beszéljünk a munkákról, amiket te annyira lenézel.

Vannak munkák, amik egyszerűen KELLENEK. Kellenek pékek, akik megsütik a kenyeret, kellenek eladók, akik lehetővé teszik, hogy vásárolhass a boltban. Kellenek ápolók, akik gondoskodnak a betegekről. Kellenek sofőrök, akik szállítják az utasokat vagy az árukat. Kellenek takarítók, kellenek tanárok, kellenek építőmunkások, kellenek hentesek, kellenek hivatalnokok, kellenek gyári munkások... bőven lehetne sorolni.

Mert ezek a szakmák - hiába olyan lenézettek és alantasok - KELLENEK. Megnéznélek én téged, hogyha akár csak egy hónapig ezek nélkül kéne élned, mire jutnál? Valószínűleg megpusztulnál hetek alatt.

Azonban, ha az állam - emlékszel, a leghatalmasabb piaci szereplő, aki mellesleg baromi magas adóterheket gyűjt be - csak rabszolgabért ad ezeknek a dolgozóknak, akkor az a társadalom nem lesz életképes. Mert lehet, hogy az adott generáció még elvállalja ezeket a munkákat kényszerből, de szaporodni nem fog. Mert hát az ő életük is pocsék, mégis miért akarnák ezt továbbörökíteni?

A normális minimálbér Magyarországon olyan 300 ezer Ft nettó lenne minimum - a jelenlegi árak stagnálása mellett (!). Oly módon, hogy a mesterséges ingatlanpiaci manipulációkat eltörlik. Na AKKOR lenne jövőkép és családalapítási hajlandóság!

Beszélj 4 nyelven meg blablabla... ennyire képtelenek vagytok felfogni, hogy a társadalom tagjainak szüksége van egymásra!? Hogy együtt tudunk csak fennmaradni?

Végül pedig:

A CSOK nem a családokat segítő intézkedés. A CSOK a jogosultaknak igazából annyit jelent, hogy hozzájuthatnak lakáshoz úgy, mintha korábban nem lett volna CSOK. Ők ugyanott vannak, mivel a lakáspiac benyelte az árakat.

Ez egy alapvető piaci törvényszerűség. A támogatások beépülnek az árakba. Nézd meg a sertéshús esetét. Levitték 5%-ra az ÁFA-t, erre ugyanolyan drága maradt, mint korábban, sőt, még drágább is lett.

A CSOK lényege, hogy adósrabszolgákat teremtsen, akik majd biztosítják a következő rabszolga generációt.

A magyar nép pedig birka, akivel bármit meg lehet tenni. Éppen ezért fog elpusztulni 40-50 év múlva végérvényesen.

Kettő gyereket akartok? Hajrá! Aztán ne lepődj meg, ha a gyerekeidnek már alig lesznek fehér osztálytársai az iskolában, és cigányok között kell felnőniük. Mert a jelenlegi folyamatok efelé tartanak. Nem érdekes, hogy a CSOK óta az egyik legjobban Borsodban és az olyan megyékben nőtt meg a szaporulat, ahol a legtöbb a cigány? Hmmm?

Mert ez a réteg szaporodik. Akinek nem kéne. Az okokat nem kezdem el magyarázni, mert úgyis törölnék a hozzászólásomat.

Lehet itt flegmázni, meg lenézni az embereket. De jelenleg efelé tartunk. 2034-re már több cigánygyerek fog születni, mint magyar. Ez a jövő várható.

Na de nem baj - te úgyis lenézel mindenkit. Majd ezek a szép példányok megsütik neked a kenyeret, megjavítják az utakat, ápolják az idős szüleidet, és kiszolgálnak a boltban.

(Vagy mégsem...!?)

2020. okt. 23. 09:28
 38/47 Krisz85 ***** válasza:
0%

A hozzasolasodat az alparisaga miatt toroltek gondolom. Igen igazad van DE

amit leirtal azt en is leirtam. Ha a kinalat tudja h a keresletnek tobb van akkor allalmazkodik hozza. Te ugy irtad le hogy beepul az arba. Az tokugyanaz. Szoval ez ok.

A ne is artsont megertem. Viszont ez is egy torvenyszeruseg. Mondok egy peldat. Kepzeld el h te vagy az orszag ura. Minden penzzel vagyonnal te rendelkezel. Mondjuj khatalmadban all 5 uj hosszu metrovonalat vagy magasvasutat epittetni budapesteb h ne legyen annyi dugo. Ok. Lesz olyan aki orulni fog pl az egyetemista aki ater a varoson 20palatt atszallas nelkul stb. Akinek nyug a belvarosi dugo es most letehti a az autot. Es igen lesz olyan aki perelni fog mert miert az o haza alatt fut majd a metrod ami miatt az o haza beremeg es piaci erteke csokken igy. Arra celzok hogy ha valakinek jot teszel azzal lesz akinek artasz ez igy mukodik sajnos mindig is igy mukodott. Persze nem torvenyszeru de igy van. A csok is ilyen. Decaz elet torvenye h megtalalod a parod lesz gyereked vagy orokbefogadsz es hazassag lakas csalad. Az allam a kormany ebbol indul ki. Es a jo egzisztencia mindenkinekvmas. Vancismerosom aki 600 bol nemctud megelni havonta mas meg 110 bol siman. Ez lehet az igazsagerzetednek faj de attol keg igy van. Az h mindenkinek jo legyen az meg a gorogokjel talan mukodott az okorban devmanapsag mar nem megvakosithato.

A ciganysagrol pedig annyit hogy igen minden valsaghelyeztven van egy bunbak akit okolni lehet mint nepcsoport persze nem allitom h fedhetetlen ahogz a zsidosag sem volt 75 eve de ez csak alca.nem emiatt vanez igy.

Em iscegyetertek h egy mentos keressen jol egy rendor is h ne legyen korrupt egy orvos is h ne legyen halapenz. Vagy egy pek.

De pl egy pek. Ma egy pek nem keres rosszul de teszem azt van e lehetosege egy peknek sajat kis pekseget nyitni xev munkaviszonnyal es tapasztalattal ha ambicio megvan?! Van. Hitel kell hozza. Kell. Regen is kellett Kossuthek idejeben is kellett most is kell. Kockaztatni kell? Igen. Lehet h nem jon be? Lehetm lehet h bejon. Lehet. Tenni kell erte ez a lenyeg.

Ez olyan mint amikor a a kollegam kibujott a hulye fonokunkre h o mennyit keres. Mondtam neki figyelj csak a hulye fonokunk 4 nyelven beszel. Japanul es oroszul is tobvekkozott es ugyanolyan ember mint te. Jaaaah h o nem bulizott 13 es 26 eves kora kozott hanem o volt a szemuvrges kocka benagyerek akit kinevrttek a csajok es nem volt meno a suliban. Igencaz lehet de most a nem hitelre vett x6os jol all neki es meg iscerdemli. Nemcsajnalom tole.kerdeztem is tole te tanultal ennnyit? Jah hogy nem...ok es okozat.

De ez lehet egy jo meno pek eseten is alkalkazni. Ami miattt a maga szintjencegy jol kereso sajat oekseggel rendelkezo pek lesz ha akar.

Egyebkent egybmasik erdekesseg anno volt nalunk egy hajlektalan csavo ittt a sugaruton aki keregetett.karacsonykor mint jotett vittem neki halaszlevet kenyerrel. Ne fazzon ugy. Kerdeztem h azert nem sok penzt szed igy ossze a pirosban allo autosoktol gondolom. Mondta h legrosszabb naojan 5 legjobb napjan 25 ezret koldult ossze. Atlagoljuk ki. 15 atlagban. Ez 30 nappal szorozva 450 ezer ha mindennap kijon koldulni...es ez nem ket eve voltm nem mondom h sokkot kaptam de igen.

2020. okt. 23. 10:14
 39/47 anonim ***** válasza:
59%

"Na kedves 32 es akkor leirtad amit en irtam az elso bekezdesekben. Koszi a visszaigazolast. "

KÖZE NINCS a bejegyzésemnek ahhoz, amit az "első bekezdésekben" írtál. Egy dolgot kiragadtál-a drágulást- és ezzel szerinted visszaigazoltalak... LOL!!!!

Minden sorom tapasztalathoz kötődik, nem a levegőbe beszélek, nem kanapén szövögetek elméleteket.

2020. okt. 23. 19:00
 40/47 anonim ***** válasza:
75%
Fideszközeli sógor koma jóbarátoknak van kitalálva, hogy az összelopkodott ingatlanok árát felpumpálják. Nem cél, hogy az átlag polgárnak legyen egy fix lakása legalább, lényeg, hogy mindig ott lebegjen a fejed felett Demoklész kardja, és ne ugrálj, hanem hunyászkodj meg.
2020. nov. 5. 10:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!