Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ki tudja megvenni a most...

Ki tudja megvenni a most eladó budapesti lakásokat közel 1 millió forintos négyzetméter áron?

Figyelt kérdés
Én még 2017-ben vettem, 15 millióért, kb. 300 000 Ft-os négyzetméter áron. Nagyon jó lépés volt ez akkor, mert most elérhetetlen álom lenne, pedig átlag feletti a fizetésem.

2020. szept. 26. 20:36
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
56%
Csokkal, babavaroval, lakashitellel könnyű vásárolni. Hogy később is könnyű lesz - e az nem biztos.
2020. okt. 6. 08:45
 22/47 anonim ***** válasza:

20: Senki nem mond konkrét számokat, így nem tudjuk megítélni.

Mindenki csak a véleményét mondja a német viszonyokról, hogy ugyanolyan, vagy hogy sokkal könnyebb... Hát ez most sokmindenen múlhat, mit ítél valaki ugyanolyannak vagy sokkal jobbnak.

2020. okt. 6. 13:39
 23/47 anonim ***** válasza:
86%
Különben 800 alatt is van bő kínálat, még 400 alatt is, a mienk most 685 alku nélkül.
2020. okt. 6. 13:41
 24/47 anonim ***** válasza:
77%
Én egy zöldövezeti társasházban lakom, itt az a tendencia, hogy egyre több az alsóbb társadalmi osztályokból beköltöző, ami egyre több problémát szül, mert egyszerűen civilizálatlanok, de "legalább" kiterjedt szociális életet élnek... Hogy nekik honnan jön össze ennyi... még albérletben is laknak havi 200-ért.
2020. okt. 17. 17:01
 25/47 anonim ***** válasza:
85%

Őrület, ami a piacon megy. Nem csak a fiataloknak nehéz. Ismerek egy 2 gyerekes tanár házaspárt, közvetlenül a csok előtt adták el a panellakásukat Pest melletti városban. Családi házat akartak venni, de a csokkal egyik hónapról a másikra felnyomták még a legutolsó csirkeól árát is 10 millióval!

Nem tudtak házat venni, elköltöztek az asszony szüleihez vidékre, a környék iskoláiban találtak állást. Azt mondják, a tanári fizetésből nem tudnak harmadik gyereket bevállalni, főleg, hogy bőven 40 fölöttiek már. A "nagy" csokkal kb. kitörölhetik... Most gyüjtögetnek, várják, mikor állnak vissza az árak, mert mindketten szeretnének visszamenni.

2020. okt. 21. 09:38
 26/47 anonim ***** válasza:
100%
Ez a csok kb. egy nesze semmi, fogd meg jól, semmit sem ér. A hirdetők úgyis felemelik az árakat, mert beleszámolják a támogatást is. Aki meg nem akar gyereket vállalni, annak kb. lehetetlen lesz így saját lakáshoz jutni.
2020. okt. 21. 20:01
 27/47 anonim ***** válasza:
43%

25: Ezt nem teljesen értem.

Lakáscserénél mikor aláírod az eladási szerződést, kb. azon a héten kell aláírnod a vételit is. Ha nem volt meg helyette az új ház, nem volt meg a hitelbírálat, CSOK, ha nem jött ki az eladási árból az új ház, mért adták el??...

2020. okt. 21. 20:08
 28/47 anonim ***** válasza:
74%
27: Már megvolt a vevőjelölt a lakásukra, szó nem volt a csokról, piaci hitelből akarták megoldani a vásárlást, meg persze a lakás árából. Fél évig még szívességéből lakhattak egy barátnál, de ahogy bejelentették a csokot, a néhány szóbajöhető ház eladója vagy elállt az eladástól, vagy rátett többmillió forintot. Heteken belül felmentek az árak, azt mondta a srác. Hát megszívták, mert panelba nem akartak visszamenni, más meg nem volt reális áron.
2020. okt. 21. 21:17
 29/47 Krisz85 ***** válasza:
12%

Egyrészt a CSOK és babaváró és egyés szociális juttatások megemelték az ingatlan árakat az elmúlt években, ez ok, nem kell hozzá nagy közgáz PHD hogy ezt lássa valaki. Érthető, igen, hiszen ha a keresletnek több pénze van, és azt a kínálat is tudja, akkor emelkedni fognak az árak. (avagy miért kér többet a szobafestő milliárdoséktól mint szakdt Jóskáéktől ugyanazért a munkáért)

Viszont nem nehezebb most lakáshoz jutni mint volt ez elmúlt pár évtizedben. (most a szülsz egy gyereket és kapsz lakást dolgot hagyjuk szerintem). Nem vagyunk szaudiak, hogy több tizmillió járjon alanyi jogon. Ez van.

Ha pedig bárki azt írja, hogy de, régen könnyebb volt lakáshoz jutni, akkor írja már le, hogy mikor, mettől meddig (év), és miért. Kíváncsi vagyok.

Nyilvánvaló és érthető, hogy a közjóból az állam mindig azokat segíti, akik előrébb viszik a népet, pl azzal, hogy bevállalnak X gyereket, mivel fogy a népesség. Kit támogasson?

Már bocsánat de az én adóforintjaimból ne támogasson:

- instára pucsító, elkényeztetett, ám átlagos családból való idiótákat, pozereket és életképtelen, dolgozni nem akaró otthon anyucinak teher, állandón számítógép előtt ülő vieójátékozó 30asokat akik egyedül akarják leélni az életüket, mert jajjdejó szinglinek lenni stb. vagy annnyira balfékek, hogy egy épkézláb párkapcsolatot nem tudna kialakítani senkivel sem. Hát már bocs, az én adóforintjaimat ne költse ilyenekre az állam.

ha ez valakinek fáj, lelke rajta.

2020. okt. 22. 13:12
 30/47 anonim ***** válasza:
70%

Lehet, ha a lakáshoz jutás egy elérhető célkitűzés lenne, nem csak utolérhetetlen vágyálom, akkor a társadalomban többen szeretnének gyereket vállalni, családot alapítani.

Ne keverjük össze az okot az okozattal! Azért maradnak szinglik, mamahotelesek stb MERT nincs más lehetőség az életben. Ez jutott, ez van.

Tudod kedves 29-es a gyerekvállalás az emberek többségénél még mindig érzelmi alapú. Ha megvan a stabil egzisztenciális helyzet, és a megfelelő párkapcsolat, akkor jöhet a gyerek. A sorrend nem megfordítható.

Tudsz követni? A normális ember nem négyzetméter-alapon akar gyereket. Nem egy adósságbörtönbe akar gyereket. És nem kényszerből akar gyereket.

Ui: szerinted a született gyerekek mekkora része normális magyar és mekkora a c-k aránya? Akiket TE támogatsz az adóforintjaidból... 🙄

2020. okt. 22. 15:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!