Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mire költik a társasházi...

Mire költik a társasházi közös költséget, miért irreálisan magas a legtöbb helyen ?

Figyelt kérdés

2020. szept. 24. 14:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
74%

Ja, nálunk a lépcsőház teljesen önálló, szóval nincs több száz lakás, nincs annyi pénz, amiből le lehetne nyúlni.

Szüleim egy lakásszövetkezethez tartoznak, nálunk minden munka sokkal drágábbra jön ki, mint nálunk 😁 többet is fizetnek, de se a szemét, se a takarítás nincs nekik benne.

2020. szept. 24. 16:32
 12/20 A kérdező kommentje:
8, neked van rálátásod ? Csak mert ennyi eszem nekem is van, itt élek, látom, hogy hivatalosan milyen tételekre kell a pénz, meg azt is, hogy ez valójában mit jelent. Természetesen el szoktam olvasni a jegyzökönyveket, amiket írtatok, kb. azokról tudok én is, az összeg viszont sokkal magasabb, mint amiből ez reálisan kijöhet.
2020. szept. 24. 17:18
 13/20 A kérdező kommentje:
11, milyen lakásszövetkezet ez ? Kb. mennyit fizetnek a szüleid?
2020. szept. 24. 17:19
 14/20 anonim ***** válasza:
97%

Mennyit fizettek k.koltseget?

Nalunk 8500 ft evek ota.6 lepcsohaz,10 emeletes,4 lakas emeletenkent.

3 eve lifteket ujjitottak es ablakokat csereltek mindenhol.2 eve a villamos halozatot ujjitottak fel,tavaly burkoltak a fogado szinteket(csempe es jarolap is),iden festettek a fogado szinteket,es csereltek a postaladakat.

Ezen felul sorra nyerjuk a palyazatokat,igy jovo tavasszal radiatorokat cserelnek a lakasokban.nekunk 70 ezer lesz az ossz koltsegunk a cserere,3 szobas lakas.

Egyedul a lift cserejet nem tudjuk elerni,de azt is a nemnormalis lakok miatt...egyszeruen keptelenek felfogni dolgokat.

Volt aki a palyazatra jelentkezest is elutasitotta...nonszensz..neki az nem kerul penzbe,de azert huzkodjak be a nemet...nem is ertik a kerdest sem.

A kepviselonk egy korrekt kozepkoru ferfi,minden szarral lehet hivni,egybol intezkedik.

De pl baratnomeknel a kepviselo lenyulta a haz penzet,ez akkor derult csak ki amikor szigeteltek volna a hazat...igy a szomszedos lepcsohazakat szigeteltek,csak oveket nem.

2020. szept. 24. 17:35
 15/20 anonim ***** válasza:
50%

Kezdetnek van a közösék "tisztelet díja-bére"...néhány személy jobbára, 3-5 fő/ 40e ft kb személyenként.

Aztán mögöttük a felügyelő bizottság, ha szövetkezet...pár fő szintén fizuval

Van a költségmegosztók leolvasási díja ( jutalék nekik ).

A havi takarítás, amit feketén végeztetnek fillérekért.

A liftek üzemeltetési költsége-karbantartása.

Apró javítások a házon 4x-es túlszámlázással.

A különböző pályázatok mutyizós kivitelezése haverokkal.

A legjobb példa a fűtéskorszerűsítés.

A sok birka többszörös áron tetet fel új radiátort, a régit ingyen átadják pedig van annak is ára.S olyat rakatnak fel, ami hőleadása gyér.+ lesz rajta egy bóvli termoszelep.

A poén meg az, hogy rábiggyesztik a nem hitelesíthető költség megosztót abban hitben, hogy spórolnak, pedig a nulla fűtésért is majd 60-100e ft-ot fizetnek;)

Végül meg a szigetelési mutyi hitelből..., de jó kis részesedéssel a közösöknek;)

2020. szept. 24. 18:07
 16/20 anonim ***** válasza:
96%
Közös helyiségek (lépcsőház, tárolók) fűtése, világítása. Takarítás. Lift karbantartás. Közös képviselet díja. Szemétdíj. Karbantartás, kártevőirtás. Felújítási alap.
2020. szept. 24. 21:57
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Olvasva hogy kinél mit tartalmaz a közösköltség... nálunk 5400Ft havonta, így még olcsónak is mondhatom. De ehhez hozzátartozik hogy a szemétdíjat már egyénileg kell fizetni és nem a társasháznak. A ház előtt a szemetet a lakók szedik össze, télen a havat is mi lapátoljuk el a saját pénzen vett lapáttal, egyedül egy zsák sót dobtak le nekünk a pincébe, amit szintén mi szórunk. 4 emeletes téglaház, így lift sincs. Talán ha 2 hetente jön takarítani egy ember. Lépcsőházban a kiégő lámpákra az a megoldásuk hogy vettek egy szatyor izzót és odaadták egyik lakónak higy cserélgesse. Egyetlen javítás amit 10 év alatt láttunk, higy a postaládák alatt 3*1 métert újrafestettek. Ja, meg egyszer lecserélték a bejárati kapucsengőt kódosra.
2020. szept. 25. 05:01
 18/20 anonim ***** válasza:
44%

2: Hát azért van a számvizsgáló bizottság, hogy tanúsítsák, hogy tényleg van olyan számla és tényleg be vannak fizetve.

Te is belenézhetsz a könyvelésbe, te is tulaj vagy ott, mért nem nézel a körmükre?

2020. szept. 25. 06:14
 19/20 anonim ***** válasza:
84%
Az nem fog kiderülni, hogy mennyi az az irreálisan magas összeg? :D
2020. szept. 25. 09:42
 20/20 anonim ***** válasza:
68%

20: Nem, de akkor megmondom én. Ha benne van víz, akkor max. 300 / nm, ha fűtés is benne van, akkor max. 350/nm, ami elfogadható.

Víz és fűtés nélkül 230 / nm-ig okés.

Én is láttam mér újépítésű (!!!) lakásban 650/nm-es kktg-et!

Na, az irreális.

Nekem vízzel 265/nm.

2020. szept. 25. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!