Hol vennétek nyaralót? Balatonnál vagy a hegyekben?
Balatonnál Hévízre vagy ilyen pár km-nyi településre gondolok a Balatontól, közvetlen a parton nincs pénzünk venni.
Szerintetek az a jobb, vagy a hegyekben? Melyik a jövedelmezőbb?
A balatoni lehet némileg jövedelmezőbb lenne.
Én mondjuk ha tehetném a hegyekben vennék mert nem az extra bevétel lenne a cél, hanem inkább az én nyugalmam. A hegyekben meg jobban kitudnék kapcsolódni, távol mindentől.
Esetleg később nyugdíjas éveimre lehet ki is költöznék oda.
Én a kettő kombinációjában gondolkodnék...
Balaton-felvidék, Káli-medence, stb.
Nyaraláskor többen keresik a vízközeli helyeket és ha ott még gyógyvíz is van, akkor még többen. Ha nektek Kérdező fontos a jövedelmezőség, akkor a Balaton/Hévíz.
Arra azért figyelj, hogy aki nyaralót akar kivenni, az nem akar a parttól 5-10 km-re lakni, kivéve, ha az nagyon olcsó!...és így már kérdés, hogy megéri e?
"Melyik a jövedelmezőbb?"
Kb. 25 évig volt nyaralóm a déli parton.
Ha ötszáz méternél messzebb van a parttól, már nemigen fogod tudni kiadni.
(Vagy csak nagyon nyomott áron, és többnyire olyan vendégeknek, akiket nem szeretnél máskor is ott látni.)
Amúgy ilyenkor mindenki azt hiszi, hogy csak a pénzt kell majd számolnia és kész is.
Arra gondoltál már, hogy mindig odautazol majd átadni a nyaralót ha jön egy vendég??
Majd amikor elmegy, akkor ismét odautazol, hogy felmért az esetleges károkozást és, hogy mit lopott el, majd kitakarítasz?!
...és még sorolhatnám.
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ.
Hevizre azért gondoltam, mert ott csinálják az utakat, ott a reptér, ami úgy tudom, hogy rengeteg külföldi (főleg orosz) turistát vonz.
És hogy a gyógyfürdő miatt talán évközben is ki lehet adni jobban, hiszen az idősebb korosztály hűvösebb időben jár főleg ilyen helyekre.
Azt tudom, hogy nyilván nem lehet annyiért kiadni, mint egy Balaton partit, de azokat meg úgy gondolom, hogy szinte csak nyaron lehet kiadni ezt pedig egész évben.
Kedves #8-as válaszoló. Nem hiszem azt, hogy csak a pénzt kell számolni és kesz. 26 éves vagyok, 20eves korom óta vallalkozok, amit teljesen önerőből kezdtem. Most van egy kis pénzem, amit ilyenbe fektetnek be, de ez teljesen ismeretlen terep számomra, próbálom felmérni a lehetőségeket.
Továbbá idén több olyan nyaralóban is voltunk, ahol a tulajjal nem is kellett találkoznunk. Megmondta a kapukodot, bementünk, és egy külső széfben el volt helyezve a lakás kulcsa, eljovetelkor pedig visszatettuk.
Egy takaritoszolgalat telefonszáma meg volt adva, ha takarítást szeretnénk kérni és ennyi.
Mi is így adnánk ki, mert 2-3havonta utaznank csak el megnézni a házat. Arról nem is beszélve, hogy én utálom a kötelez bajolgast a tulajjal, szóval nekem külön pozitív élmény volt, hogy sok szállásadóval már találkozni sem kell.
És ha esetleg nem jönne be, a Balatonon úgy gondolom, hogy hamarabb el lehet adni, mint a hegyekben.
Azonban a hegyek hangulata is vonz, sőt... És azt is úgy gondolom, hogy ki lehetne adni egész évre, azonban ott mindenképpen kertes házat kellene venni, aminek a fenntartási és minden egyéb költsége sokkal nagyobb (+ egy mátrai kis faluban sokkal nehezebb ingatlant eladni, mint a Balatonon szerintem).
#4es válaszoló: őszintén megmondom, hogy ezen még nem gondolkoztam, de nagyon jó ötlet. Tudsz mondani konkrét települést, amit érdemes megnézni szerinted?
Érdekelne, hogy mit gondoltok az erveimrol, és hogy mi a velemenyetek róla.
Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!