Költözés miatt kérdem: mennyi munkalehetőség van a Balatonnál?
Veszprém megyében kb. akkora a munkanélküliség, hogy csak annak nincs állása, akit óvodás és alsótagozatos korában háromszor ismételve oltottak be lószérummal munka ellen.
Az már egy más kérdés, hogy milyen állást és milyen fizetést szeretnél, meg mihez értesz.
2:
Ehhez képest mindig talál az a bizonyos nemesvámosi üzem télre pár hónapra minimálbérért embereket, még diplomások is elmennek a gyártósorra, mert nem találnak normális munkát. Nagyon nem igaz, hogy nincs munkanélküliség Veszprém megyében, persze lehet, hogy a kozmetikázott statisztika szerint minimális...
Kérdező, én a helyedben nem költöznék Balatonfüredre, mert 1000-szer nehezebb lesz állást találni. Én vidékről költöztem Pestre, és nagyon meglepő volt, hogy a fővárosban kedvemre válogathatok a munkahelyek között, szemben azzal, amikor hónapokig kerestem állást.
Én itt lakom Balatonfüred mellett, és Veszprémben dolgozom.
#4: nem tudom miről beszélsz. A cégek itt Veszprémben lassan verekednek a munkásokért, mert annyira nincs munkaerő. Az ország többi részéről próbálnak hozni, de kevés sikerrel. Tehát elhelyezkedni nem lehetetlen.
Akinek elég a szezonmunka, annak nyári szezonra ott a vendéglátás, téli szezonra pedig a nemesvámosi fűnyírógyár.
A fizetésekről nem nyilatkozom, azt nem mondom, hogy olyan jó fizetések vannak a gyárakban, de nem is a pénzügyeket kérdezte a kérdező, hanem hogy mennyi munkalehetőség van Balatonfüredről és annak környékén.
5:
Ahol nehezen találnak munkaerőt, ott úgy keresnek embert, hogy többet fizetnek, mint máshol. Erről szól a munkaerőpiac. Tehát ha Budapesten 2-szer annyit fizetnek, mint Veszprém megyében, ami nagyjából így is van, az én szakmámban biztosan, akkor az azt jelenti, hogy Budapesten sokkal inkább van relatív munkaerőhiány, mint Veszprém megyében.
Nem hiány van, hanem a munkaerőpiac mérete kicsi, így átmenetileg könnyen kialakul hiány egyes szakterületeken, ahogy szektoriális munkanélküliség is. Én is tudok olyan részterületekről, amikben nem találnak munkaerőt Veszprém megyében, de olyat is, amiben meg az elmúlt években a legjobb munkáltatók zártak be vagy építettek le, és mindkét területen főleg műszaki diplomásokat foglalkoztatnak, csak két különböző szakmáról beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!