Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Végrehajtás alatt lévő lakás...

Végrehajtás alatt lévő lakás vásárlása?

Figyelt kérdés

Szóval, szeretnék lakást vásárolni, a szüleim nagyon mondják, hogy vásároljak végrehajtás alatt lévőt mert megéri és olcsóbb.

DE nekem aggályaim vannak azzal kapcsolatban, hogy azt a lakást elvették valakitől és milyen ember lennék, ha így megvenném. Valamiért úgy érzem nem túl etikus és ha belegondolok rosszul érzem magam.

Szerintetek kinek van igaza?

2020. aug. 31. 22:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
77%

En is ismerek olyat aki piaci az alatt vett hazat.

A kikiltasi ar altalaban alacsony es a licitaloktol fugg a vegleges ar.

Ahol a szuleim laknak az orokseg es anyukam testverenek a hazreszet a bank elvette tartozas miatt es elarverezte. Mivel nem az egesz haz kerult arveresre hanem csak az a resz, ezert senki nem akarta megvenni csak a szuleim es ok kb fel aron jutottak hozza, ennyi volt a kikialtasi ar :D

2020. szept. 1. 11:59
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

csak kp-s vásárlásra van lehetőség.

A bank ad lakáshitelt, ha egy másik hasonló értékű ingatlant jelzálogosítasz. De a végrehajt nagyon max 60 nap haladékot ad a fizetésre, de ez nem kötelező neki, raja múlik. A bank egy ilyen hitelt pedig nem szokott ennyi idő alatt folyósítani.

Ha nem tudsz fizetni, bukod az előleget. Sőt ha a következő árverésen kevesebbért megy el, akkor a különbözetet is rád terhelik + plusz a végrehajtó ismételt költségeit.

2020. szept. 1. 12:26
 13/13 anonim ***** válasza:
90%

12+

egyébként én is így próbálok házat venni már lassan 1,5 éve... de nem igen jön össze. Mindig valaki túllicitál, amikor meg van egy érvényes licitem egy másik kinézett jelölt meg biztosan fillérekért megy el...

Nekem nincs annyi pénzem, hogy egyszerre több házra licitáljak.

2020. szept. 1. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!