Garázs árak a jövőben zuhanhatnak?
Garázst szeretnèk venni. De tudom hogy még 5 éve kb 2 millióért lehetett őket venni. Most meg a duplája egy jó garázs. De ha most vennék akkor ugyanígy lehet hogy 5 év múlva felét is érheti?
Ott az infláció és a kereslet, ami miatt tarthatja az árát..de egy válság idején egy garázs ára is lejjebb mehet.
Szerintem egyenes arányban vannak a lakásárakkal, szóval jelenleg kiszámíthatatlan, merre fognak változni, de hogy nem csökkennek lényegesen, az biztos.
Nálunk Szegeden 5 millió körül van egy garázs.
A garázs árak irreálisan magasak a lakás árakhoz képest.
És a garázs nem létszükséklet.
Szerintem azok inkább mennek lefelé mint a lakások ára.
"Egyre több az autó.."
Nemsokára önjáró autók lesznek, jó eséllyel cégeknek megéri őket vezető nélküli taxi szerűségként üzemeltetni, akkor pedig legtöbb család rájön, hogy olcsóbb taxizni mint saját autót fenntartani és akkor majd kevesebb autó lesz.
Akkor pedig a garázsok ára is csökkenni fog.
Szerintem nagyon rizikós befektetés, hosszútávon bukó (hacsak nem tudod a garázsodat másként hasznosítani, pl raktárnak).
Persze ez nem két év.
Ugyanakkor, ha nem befektetésnek veszed, hanem érzelmi alapon (ne rohadjon télen az autó odakint -10 fokban) akkor tökmindegy, hogy miképp alakul majd az ára.
Van pro és kontra. Attól függ mit hoz a jövő :D. De szerintem túlárazottak jelenleg. De az új autók is túlárazottak...vagy csak forint egyre szarabb.
De valahol 2- 2,5 misinél lehet ma egy alap garázs reális ára. Csak kérdés ennyire lefog-e zuhanni az ára fél/1év alatt.
Nem sok esély van rá, szerintem sem. 3 misinél olcsobb szerintem nem lesz már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!