Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Érdemes most lakást venni...

Érdemes most lakást venni befektetésnek, kiadásra? Vagy érdemes kivárni, hátha csökkenek az árak?

Figyelt kérdés
2020. júl. 31. 09:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az árak nem sokat fognak már esni valószínűleg (bár ki tudja mi lesz fél év múlva, a moratórium után pár hónappal), inkább az a kérdés kinek akarod kiadni? airbnb-nek annyi évekre, a bérleti díjak is kérdések, merre mozdulnak el és lesz-e fizetőképes kereslet.
2020. júl. 31. 17:17
 2/9 anonim ***** válasza:
25%

"airbnb-nek annyi évekre, a bérleti díjak is kérdések, merre mozdulnak el és lesz-e fizetőképes kereslet."

Minden szar lesz, de az árak maradnak a helyükön, értem. :D

2020. aug. 1. 09:32
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Előző: annyiból igaza van #1-nek, hogy azért nincs egyenesen arányos összefüggés.

Az biztos, hogy a bérleti piac kisebb hozamot fog hozni. Az, hogy ez meglátszik-e az eladási árakon, az az alternatív befektetések hozamától függ inkább (ha nincs mibe rakni a pénzt, akkor hiába a kisebb hozam, oda fog menni a fölös tőke - nyilván ha van akkor meg nem.)

Én (még mindig) esésre számítok jövőre az ingatlanárakban (de el kell ismernem, lehet, hogy kevesebbet fognak mint amire számítottam).

2020. aug. 1. 16:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

#2: Mi a baj?

Senki nem tudja megmondani mit hoz a jövő jelenleg. Mindenki találgat. Szerintem, nagyon hely és méretfüggő lesz, hogyan alakulnak az albérletárak. Pl. az egyetemistákat célzó területeken nem sok változás lehet, ha elindul normálisan a tanév. Az airbnb-re építőknél nyilván lehet visszaesés. De a dolgozókra, családokra építő területeken megint csak nem sok változás várható (Szerintem továbbra is)

2020. aug. 2. 08:28
 5/9 anonim ***** válasza:
Én nem kezdenék találgatni, hogy emelkedik vagy sem az ingatlan ára abban a városban ahol vásárolni szeretnék. Hosszútávon úgyis emelkedik minden. Vannak hullámvölgyek, de nagyon hosszú időt nézve emelkedik az ár úgyis. Én más szempontokat néznék ha keresek eladó ingatlant. Szerintem az a fontos, hogy 1millió befektetéssel az ingatlan min. havi 10.000 forintot hozzon hagyományos módon kiadva. Az airbnb más, számomra az nem kényelmes és folyamatos teendőt igényel, de megértem ha vki azzal számol, viszont folyamatosan szigorítják emiatt csalódás is lehet belőle.
2020. aug. 7. 07:25
 6/9 anonim ***** válasza:
Előző vannak ingatlanjaid? És hoznak 12% felett évente?
2020. aug. 7. 09:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem ez a 1millió / 10.000 Ft nagyon bevállt. Nem azt nézem, hogy mennyire menő az ingatlan hanem, hogy megéri e kiadni később.
2020. aug. 8. 07:57
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Tehát vannak olyan ingatlanjaid, amik hoznak 10000Ft-ot milliónként havonta?
2020. aug. 8. 10:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen.
2020. aug. 9. 06:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!