Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy átlagos munkásnak mint én...

Egy átlagos munkásnak mint én ,hogy lehet lakása mondjuk 30 éves kora előtt?

Figyelt kérdés

Lekopogom én szerencsés vagyok.

Én 25 éves koromban el tudtam költözni otthonról,mert a szüleim nekem adták

(nevemre iradták) a kis lakásukat ami addig ki volt adva albérletbe.

Ezzel a számomra hatalmas segítséggel,hogy elkezdhessem a saját önálló életemet élni.

Egy feltétele volt,amiből nem engedtek,hogy az addig megtakarított pénzemből igen is teljesen fel kellett újítanom és utána magamnak kellett bebútoroznom.

Azóta eltelt 5 év elmúltam 30 éves,és igazából szörnyűlködök,hogy milyen lakásárak vannak.

Belegondolva így magamtól nemhogy 25-30 évesen,de szerintem 60 évesen sem lenne saját lakásom.

Szóval igazából a kérdésem,hogy egy átlagos ember,átlag fizetéssel hogy tudd magának lakást venni itthon?

2020. aug. 19. 08:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
82%

Hitelt kell felvenni.

En kulfoldon vettem hazat es nem vagyok meg 30. Itteni viszonylatban nem keresek jol de tudtunk venni hazat hitelre.

Magyarorszagon ahol laktam ott 10-15 millioert egesz turheto hazakat lehet kapni.

2020. aug. 20. 10:43
 12/16 anonim ***** válasza:
9%
Hitelt en soha nem vennek fel inkabb csinalnek valami vallalkozast es arra vennek fel ami vissza is hozza az arat es tobbet is. Lakashoz csakugy lehet jutni hogyha havi netto minimum 2 milliot keres az ember mert akkor viszonylag hamar osszelehet gyujteni. Mivel 2 milliot alkalmazottkent itthon nem nagyon adjak meg ezert ki kell talalni valami szolgaltatast amit az emberek igenybe vesznek es ezaltal lesz penz. Az hogy mit erdemes csinalni az mar masik kategoriaba tartozik.
2020. aug. 20. 20:52
 13/16 anonim ***** válasza:
26%

Átlagembernek sehogy nem lesz saját lakása.

Sem 30 alatt, sem 30 fölött.

A CSOK és a többi manipuláció megölte a reményt. Meg is lehet nézni, hogy a fiatalabb generáció hogyan viszonyul így az élethez... És igazuk van.

Úgyhogy ez a mocskos ország meg is érdemli, hogy pusztuljon.

2020. aug. 21. 10:49
 14/16 anonim ***** válasza:
Tényleg hitelt kell felvenni. A hitel törlesztés ugyannyi, mintha albérletet fizetnél, de mikor kifizeted a hitelt a tiéd a lakás. Az albérletet életed végééig fizetheted sose lesz a tiéd.
2020. aug. 24. 20:20
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Bírom egyébként ezt, hogy úgy fosnak az emberek a hiteltől, de az, hogy lakbérre többet szórnak el havonta akár egész életükben, nem gond. Nyilván nem kell agyatlanul belevágni, de alapvetően aki egy átlag lakbért ki tud fizetni különösebb gond nélkül, az a törlesztőt is.
2020. aug. 24. 21:13
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan, ahogy utolsó mondja. Másrészt ha nem tudod fizetni a törlesztőt akkor sincs gond. A bank eladja a lakást a különbözetet megkapod. Szóval tök alaptalan a félelem. Ha lakbért fizetsz abból sose lesz hasznod.
2020. aug. 24. 21:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!