Kilakoltathatják őket? Nem túl fényes a helyzet.
Ha barátnőd a vevő, kell lennie egy ügyvéd által ellenjegyzett adásvételi szerződésnek, és egy földhivatali bejegyzésnek, miszerint a barátnőd a tulajdonos.
Ha ez nincs, akkor soha nem is volt a barátnőd vevője annak a háznak.
Ha van, akkor tessék a rendőrségre menni, mert innentől csak a barátnőd adhatta el a házat, hiszen már ő a tulajdonos.
Nem látom a barátnőd szerződését, így arról nem tudok nyilatkozni.
Ellenben adtam el házat részletfizetéssel és abban egyértelműen benne volt, hogy:
- 3 hónap részlet nemfizetése után megszűnik a lízingszerződés és az addig fizetett részletek bérleti díjnak minősülnek.
- a szerződéskötéskor széljegyzetként felkerült a földhivatalban a tulajdonlapra a részletre vásárló neve és a részletfizetés lejárta. Tehát azt én másnak nem adhattam volna el és nem lehetett volna végrehajtani.
Ha nem ilyen szerződése van a barátnődéknek, akkor bukta.
Amikor a szerződést kötötték, akkor kellett volna ügyvédet bevonni. Így utólag már mindegy.
Elég buták voltak. Mehetnek a híd alá...
"...majd sikerült megállapodni, hogy megvásárolják, havi részletekben fizetve."
Ezt a megállapodást kellene megmutatni egy ilyen ügyekben jártas ügyvédnek. Ha ez csak szóban történt, akkor nagyon nehéz lesz bizonyítani, hogy nem bérleti díjként fizették a törlesztő részletet.
#6 Kérdező!
Akkor azon az ügyvéden kell elverni a port, aki a lízingszerződést kötötte és nem juttatta el a földhivatalba!
Ismételve magamat, "a szerződéskötéskor széljegyzetként felkerült a földhivatalban a tulajdonlapra a részletre vásárló neve és a részletfizetés lejárta" így másnak nem adható el és nem végrehajtható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!