Mi a neve annak a szakembernek aki nem építész de ingatlan vásárlás előtt érdemes kikérni a véleményét?
10
Szomszédság, környék, ingatlan tehermentessége...?
Amit leírtál, azt minden ingatlanos látja. Ott más a nézőpont, mert nem kielemezni kell a vevő felé az ingatlant, hanem eladni (elvégeztem,
csináltam, és építőiparos is voltam). Amúgy küldj fotót, és elmondom :)
Statikust szoktak hívni egyébként, aki az ingatlan műszaki, statikai állapotáról készít egy felmérést. Falak, tető állapota, ugye ez régebbi házaknál merül fel eleve, hogy miért is repednek a falak például, ez az egészen tök egyszerű dologtól kezdve a rejtélyig is elmehet.
De a statikus azt nem nézi, h biztonságos-e a környék, vagy hogy jó-e az neked, hogy északi fekvésű lakást veszel.
Írjál, segítek, ha kell vmi.
Ennyi erővel az űrkutatókat is felkérheted, hátha meteorit közelit házad felé:DDDD
Esetleg még jósnőt is bérelhetsz:DDD
Nevetséges szintre viszed a dolgot...vegyél sátrat zseblámpával meg rezsóval...
Minden ingatlanban, mindig lesz teendő...még egy konténerben élve is lesz teendőd...
ui: rágja neked szádba, hogy szavaiddal éljek, aki akarja;)
13 vagyok kérdező, és a válaszom első felében leírtam: "Amit leírtál ---a kérdésedben fent ---- azt minden ingatlanos látja" stb.
Példa:
kicsi a belmagasság, nagyon régi ház, (gerendát nézd), régi nyílászárók, szűk udvar, kicsi az udvar is, ahol van, ez házrész, valószínű, h kábé öt lakásos udvarban lehet. Belváros, jó helyen van. Amúgy. Amivel semmit nem tudsz csinálni, az a belmagasság. Mármint h ilyen kicsi. Szépen megcsinálták, amit enged a hely, azt megoldották. A közlekedés nagyon jó, de nem kell bérletet venned, mert gyalog el tudod intézni a dolgaidat (ha nem kint dolgozol a városszélen). Külsőre nem tudom. Nem tudom, utcai házrész-e, de nem hiszem. Cserélned kell a nyílászárókat. Nem láttam személyesen, most neked választottam ki találomra. Nem láttam a szomszédokat, a környék általánosan biztonságos. (belváros, kamerák, stb.)
keress rá Debrecen Tócóskertre. Vonalzóval rajzolt lakótelep pont az égtájak irányában. A legszelesebb hely Debrecenben. Lehetett volna annyi eszük, h átlósan elforgatják a házakat, de nem volt. Személy szerint utálom a szelet. Természetesen, itt a legtöbb lakás felújított, műanyag ablakos, nagyon szép, de aki középkorú és nyűgös mint én, az leragad ott, h utálja a szelet. Ezt csak úgy ízelítőül. Ettől azért többet el tudok neked mondani egy ingatlanról fotó alapján is, akkor is, ha Bánomisénholvan, de most ennyi fantáziám volt, hogy példát hozzak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!