Hogyan zajlik a vásárlás előtti állapotfelmérés szakember (építész) által?
Mennyi időt vesz kb igénybe amíg megállapítja hogy érdemes-e adott házat megvenni, és az esetleges hibák javíthatók-e?
Általában mennyi pénzt kérnek érte?
Csak akkor hívjam ha már tényleg a vásárlás előtti fázisban vagyok, vagy simán "háznézőbe" is eljön, ha egy nap mondjuk 4 helyet meglátogatunk (15km-es körzetben).
Nyilván vannak dolgok amihez neki van szeme vagy épp meg tudja mondani hogy pl egy vizesedő fal miatt elálljak-e a vételtől.
Egy ismerősöm ajánlott egy építészt, még nem beszéltem vele hogy mennyit kér vagy hova mennénk.
Szóval akkor érdemes csak akkor elhívni ha már van konkrét kiválasztott ház amit szerintem megéri megvenni és ő vagy igazol vagy lebeszél? Gondolom alkudni is könnyebb ha egy szaki azt mondja sokat kell még rákölteni vagy nem éri meg a hirdetett árat.
Az alku attól függ, hogy milyen ár-érték arányon hirdeti meg az eladó.
Statikust/szakértőt már csak akkor szokás hívni, amikor megvan a kiszemelt ház. Teljesen fölösleges mindenhova elcipelni, ami lehet, hogy valamilyen teljesen más okból nektek sem felel meg, nem tetszik.
A kiszemelt ingatlant is csak akkor indokolt megnézetni, ha pl. régebbi építés és látható problémák vannak, amiket valószínű idővel orvosolni kell. Pl. hepehupás tetőfelület, kitüremkedések a falon, repedések, stb. Továbbá én hívnám akkor is, ha nem látszik, hogy van-e a háznak beton alapja és ha vegyes falazatú egy ház.
Egy sátortetős tégla házat, amit két éve újítottak teljesen fel, valószínű nem nézetnék meg, nincs értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!