Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit szoltok, h korlatozzak az...

Mit szoltok, h korlatozzak az airbnbt?

Figyelt kérdés
holnap szavaznak rola valszeg 120 napra korlatozzak egy evben, szerintetek ez, h hat az ingatlan piacra?

2020. júl. 7. 20:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Most alaposabban megnéztem a Dohány utcait és el is olvastam.

Valóban most airbnb-nek vele, de megbocsáss, én semmi luxust nem látok benne.

Ízléssel van berendezve, de nem is drága bútorokkal, egy-egy fal tapétázva, ami feldobja, viszont qrva jól van fényképezve!

Most a látottak alapján én max 65-öt adnék érte, vevőként.

2020. júl. 8. 10:47
 12/17 anonim ***** válasza:
36%

Most biztosan megosztót fogok írni, de nem nagyon érdekel.

Az a véleményem, hogy az airbnb-t egy az egybe be kellene tiltani! Aki hivatalosan szállásadással akar foglalkozni, az azonos feltételekkel szálljon a piacra a szállodákkal!

A lakásbérbeadásnak is megvannak a feltételei, aminek meg kell felelni, ha legálisan csinálja valaki. De ez az airbnb olyan, mintha a bérbeadásból is, és a turisztikai szállásadásból is csak a kedvező rész vonatkozna rájuk, a kellemetlen követelmények már nem.

Vagy akkor ám, legyen! Menjen az airbnb, de akkor engedélyezzék újra az Ubert is! Sőt, hagy menjek már ki a Nyugati mellé a 18 éves Mondeommal az appon szerzett utasaim elé! Biztos nem bicskáznának meg a sárga taxisok, á, dehogy!

Ez az airbnb amellett, hogy torzítja az ingatlanpiacot, baromi igazságtalan.

2020. júl. 8. 13:24
 13/17 anonim ***** válasza:
82%
Felőlem betilthatnák az egészet. Egyrészt ha Budapesten laknék, és a közvetlen szomszédomban a panelban a kedves tulaj airbnb-s rendszerben adja ki a lakást egész évben, és full idegenek, részeg fiatalok, külföldiek járkálnának ott minden este és éjszaka, baromira idegesítene. Másrészt meg hotelek, panziók, és egyéb elszállásolási egységek rendkivül szigorú feltételeknek kell megfelelniük, rengeteg pénzbe kerül, rengeteg adót fizetnek, a másik meg kiadja az ócska lakást és azon nyerészkedik... Ez így nagyon nem korrekt.
2020. júl. 8. 15:11
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
10: A belvárosi 1 szobás galériázott lukak hamarosan értéktelenek lesznek, 120e/ hóért meg pláne.
2020. júl. 8. 19:05
 15/17 anonim ***** válasza:
63%

10-es vagyok

Neked meg mi a fene bajod van?

Nem látsz az irigységtől, a poloskás, kőbányai ágybérletedben?

Az én lakásom nem 1 szobás, hanem 1,5 és nincs galériázva.

És csak hogy még rosszabbul legyél, ha ez a bérlőm elmegy, 150-ért fogom kiadni és ne aggódj, nem fog üresen állni egy percet sem!

2020. júl. 8. 19:50
 16/17 anonim ***** válasza:
51%

15: Csak leírtam a véleményemet, ennyi. Tele vannak a hirdetések airbnb-re szánt egyszobás lukakkal, horroráron (egyelőre). Az, hogy kiadod harmincezerrel drágábban, az viszont szimpla hallucináció, most amikor bezuhant a bérleti piac, a belvárosban 17%-al.

[link]

Simán találni 150 alatti ingatlanokat:

[link]

2020. júl. 8. 21:35
 17/17 anonim ***** válasza:
51%

Azt gondolom, hogy színtiszta politika. A politikusok között is sokaknak volt airbnb-s kiadó lakása, ezért eddig finomkodtak az airbnb-vel. Most, hogy a turizmus 90%-ot visszaesett, most már átadják az önkormányzatok kezébe, hogy azt csináljanak az airbnb-sekkel, amit akarnak, mert a politikusok kiszálltak az airbnb bizniszből és átnyergeltek szállodaépítésre, de ez már egy másik történet (ez a szállodabiznisz nem a turistákról szól, hanem az elnyerhető vissza nem térítendő támogatásokról).

A mezei átlag airbnb-sek most egy-egy hónapra keresnek "tartós" bérlőt, 100 ezer körüli összegekért (mert turisták alig vannak). Most a NAV is rájuk akar szállni, mert az airbnb elutasította az adót nem fizető airbnb-sek adatainak kiszolgáltatását. A végén az airbnb-t is elzavarják, mint az Ubert, most, hogy nincs már hasznuk belőle.

2020. júl. 15. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!