Senki nem temette az ingatlanpiacot, tartósan csökkenésre számítanak azok, akik ezen a véleményen vannak, a %-ban nagy a szórás, az én véleményem szerint kb 20-25% lehet reális.
Ez a cikk a szokásos portfolio.hu stílus, clickbait cím, semmitmondó cikk, ne nevetessétek ki magatokat azzal, hogy marginális, pár százalékos emelkedésre (valójában nem emelkedés, hanem visszapattanás a korábbi árszintre) kárörvendtek.
A gazdaság instabil attól még, hogy most pillanatnyilag hurráoptimizmus van. Komoly cégek visszavonták a bónuszokat, fizetésemeléseket és örülnek, ha nem kell leépíteni. Minden ilyen döntést az emberek szívnak meg, akik így kénytelenek lesznek visszafogni a fogyasztást, ez vonatkozik az ingatlanokra is. És most lepontozhattok kedves ingatlanos és befektető hozzászóló társaim :)
Hát én nem vagyok szakértő, csak egy mezei vásárló lennék, de sehol nem találkozom árcsökkenéssel, sőt!
Megfogalmazhatnám én is az álmaimat tényként az 40-50%-os áresésről, de a gyakorlat mást mutat.
Igen, mert most még nem akarnak árat csökkenteni, nem akarják elfogadni, hogy a növekedésnek vége.
Én 1-2 éven belül szeretnék vásárolni (és eladni is), ezért rendszeresen figyelem a környéket, amit kinéztem. Kb. 5-10% közötti árcsökkenés van, de ami még fontosabb az az, hogy míg tavaly az újépítésű házak és lakások volt, hogy csak pár napig voltak fent, aztán el is keltek, most hetek óta szembejönnek velem, mert nem viszik el őket. A használt lakásoknál még rosszabb a helyzet, én ott látom ezt a fenti csökkenést, újépítésű meg stagnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!