Ha van 35 millióm, hogy fektessem ingatlanba?
3 ötletem van:
-Budapesti panel
-Lakás azolasz tengerparton (olcsóbban kapható ott, mint bp-n, olaszul is tudok)
-1 pest megyei és egy balatoni telek + mindegyikre egy mobilház
50: Ezzel nincs is gond, sőt én is laktam panellakásban (XI.-ben is), sok esetben élhetőbb, mint valami új építésű kaptár, egymástól 10 méterre lévő épületekkel. Ami viszont probléma, hogy neked ki kellett fizetned a CSOK/Babaváró/Airbnb őrület okozta felárat, normális esetben az a panel került volna mondjuk 20-25M forintba. Várhatóan az árak ebbe az irányba fognak elmozdulni és 40 milliós panel árakban nem érdemes gondolkodni, pl.:
Ennek a reális ára szerintem max. 25 millió forint. Egyébként 2009-ben ennyibe került Újbudán egy háromszobás új építésű lakás, most meg 60-70+, marhaság... Nem csoda, hogy a befektetők inkább elmentek a MÁP Plusz felé.
Egyébként nem mondom, hogy rossz döntés volt, én viszont inkább betettem volna a pénzt állampapírba és béreltem volna egy garzont a gyereknek. Jómagam pl. házat keresek már egy éve, de nem vagyok hajlandó a jelenlegi árakat megfinanszírozni, inkább még várok akár 1-2 évet. De már itt is van mozgás lefele, esetenként 5-15%, ráadásul a házak jó részét már több mint egy éve hirdetik, ilyen árakon nincs vevő. Itt egy agyrém példa, hogy a környéknél maradjunk:
Másképp' gondolkodom, nekem fontosabb,hogy a gyerekemnek legyen egy lakás a tulajdonában és ne vándoroljon albérletből albérletbe.
Az árak nem fognak a felére esni, tuti. Én is ezért szurkolok, nekem ugyanis még nincs lakásom ott... Ennek ellenére amiről írsz,hogy majd 20-25 lesz ami most 35-40 millió, ebben nem ringatom magam.
Amit becsatoltál lakás vélhetőleg nem vett részt a panelprogramion, ekkor szokták üresen hagyni. azt az adatmezőt.
Ahogy ennél is:
Mert nézd meg ezt:
Mi itt és ilyet vettünk, ráadásul az I. emeleten, ami általában drágább mint a magas emeleti.
Hogy mennyiért adja el más kérdés, de én is azt hittem,hogy a bődületes áron kínáltak megmaradnak. De ez nem így van.Esetleg 1-2, max 2,5 milliót engednek és simán elkelnek.De nagyon sok esetben már kijelentik,hogy nem alkuképes az ár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!