Ez most így mekkora résznek számít?
Csokot szeretnénk igenybe venni, használt lakás vásárlásra.
A bankot én már egyszer felhívtam, milyen iratokat lesz szükségünk beszerezni, ott a hölgy elmondta, úgy kell az adásvetelit megírni, hogy fele a férjemé, fele pedig az enyém legyen az ingatlannak.
A lakást ki is választottuk, az adásvételit meg írtuk tegnap. Az eladó intézte az ügyvédet, akinek én el is mondtam telefonban, hogy úgy szeretnénk hogy fele-fele.
Mikor hazaértünk akkor olvastam el részletesen a szerződést (ott nem tudtam, mert a 8hós fiunk vegigsírta az ottlétünket)
Az ügyvéd a legelső részben még megírta, hogy xy mint eladó és férjem illetve én vevő, késöbbiekben vevők.
De 1 szó nem esik utána arról, hogy mekkora tulajdon részt szereztünk ezzel "fejenkén".
Én úgy gondolom, mivel nincs ott, hogy pl 40/60%, így autómatikusan fele-fele. Jól gondolom vajon?
Első lakásunk, nincsen semmi ilyen tapasztalatunk.

Milyen későbbi problémára gondolsz kedves 5#?
A házasság alatt szerzett vagyon más rendelkezés hiányában tudtommal fele fele.
Illetve ha a földhivatal bejegyzi a felefelét, akkor nemhiszem, hogy ebből mást ki tudnak hozni...

Bocsánatot kérek!
Tény, hogy fentebb én is tévedtem, mert a #7-nek van igaza: nem 1/2-1/2 a tulajdoni hányad, hanem házastársak osztatlan közös vagyona 1/1-ed részben.
Ahhoz nem tudok hozzászólni, hogy elutasítja-e a bank vagy sem.

Későbbi probléma, ha esetleg válnak, és a vagyon-megosztásnál a férj azzal jön, hogy de az ő keresete mennyivel több volt, mint amit a neje vitt haza, tehát a vételárat is olyan arányban rakták össze... és még ki tudja, milyen csavarokat rak egy-egy ember életébe a sors...
De azért csak nyugodtan pontozzatok le, úgy látszik, ez itt már járvány-szerű. Pedig más is tanácsolta ugyanazt, amit én, őket miért nem kell lepontozni?????

9.
Mivel a házasságban vagyonközösség van, ezért ha nincs szerződés a házasság alatt keletkezett vagyon, függetlenűl, hogy ki mennyit keresett feleződik válás esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!