Ha egy eladó lakás hirdetésére jelentkezem, h meg szeretném nézni akkor megmorculnak ha csak ott mondom el, hogy bérelni szeretném?
Egy ismerősöm keres lakást és kissé felújítandókat néz így, mondván majd helyrepofozza és ez az eladónak is jó. Nem tudom, egy eladó fejével gondolkodva, én eléggé összehúznám a szemöldököm, ha így pazarolnák az időmet. 😀
Mennyire gyakori, hogy ilyenbe belemennek?
Köszi a válaszokat! :)
Azért keres eladókat - és próbálkozik így, mert kiadóból olyan, amilyenre ő vágyik ezen a környéken, nincs már. (És máshova meg nem akar menni.)
Hát kíváncsi leszek.
Igen,nagyon is bunkóságnak tartanám.
Pont mint az ingatlanokat amikor csak a helyszínen derül ki hogy nem vevő csak idő rabló
Magyarországon, ha valaki eladna egy lakást, azért teszi, mert:
- abban lakik, másikba költözne és kell a másikhoz a vételár (vagy plusz pénz is, de ez most lényegtelen) - ez a leggyakoribb eset
- örökölte és szüksége van bármi célból egy nagyobb összegre - ez a második leggyakoribb helyzet
- befektetési célból vette és másikat venne ilyen célból - ez is előfordul
Nem vagyok ingatlanos, de dolgozom ingatlanosok számára, mert foglalkozom lakásfotózással is. Elég sok helyzetben voltam már, amikor lakástulajdonosok beszéltek az eladási terveikről.
A lényeg, hogy ha megérett egy eladási szándék, akkor az nem fog átalakulni kiadási szándékba. Főleg egy ilyen "barter-szerű" helyzetbe nem, amiben meghatározhatatlan az elvégzett munka értéke. Ennyit az esélyekről szakmai szemmel nézve.
Az ötletedről pedig emberileg annyit, hogy eleve nem tisztességes egy X célból nyilvánosságra hozott szándékra Y céllal jelentkezni, amit ráadásul utólag közölnek. A lakástulajdonos az idejét és alkalmazkodását adja egy bemutatóhoz, és végül kiderül, hogy feleslegesen. Erre is gondolj.
Remélem segíthettem ezzel az összegzéssel. Szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!