Mit választanátok?
Azt csak te tudod, hogy bele tudnál-e szeretni.
Egyébként sok előnye van annak, hogy másik szinten van a konyha és a nappali.
Engem biztosan zavarna, hogy a konyha nem a nappali mellett van.
Nem lehet esetleg átalakítani a konyha melletti helységet nappalivá?
A mai világban élő emberek igényei alapján alakult ki az amerikai konyhás nappali.
A családok egyre kevesebb időt tudnak együtt tölteni, ezért még a falat is lebontották, hogy a trend is szolgálja a szükségletet és így a konyhában szorgoskodó személy ne legyen elválasztva a családtól, vendégektől.
Ennek alapján nem is értem ezt a megoldást, hogy egy teljes emelet határolja el a konyhát a nappalitól, teljesen szeparálva a zömében nappaliban tartózkodó családtól. Amellett ha valaki a tévé előtt akar megenni valamit, vagy a vendégeknek készítesz kávét, akkor tálcával egyensúlyozva kell emeletet mászni?
Kedves Kérdező!
A mi életvitelünkbe nem férne bele ez a megoldás és neked sem javaslom. Csak olyan ingatlant szabad megvásárolni, ahova belépve már a küszöbön azt érzed, hogy "Ez az! Hazaértem!"
Ez nézőpont kérdése. Én pont egy amerikai konyhás lakásban nem tudnék élni. Amikor mi megvettük a házunkat, a nagyobb hely érdekében direkt úgy alakítottuk át a házat, hogy a konyha a legalsó szinten legyen, a nappali épp fölötte van. Szerintem nagyon klassz így.
Azt nem írtad, hol van az étkező. Mert ha a konyhában lehet étkezni is, akkor végképp nem látom a problémát. Ha közvetlenül mellette, az is jó.
A leírásodból úgy érzem, eléggé tetszik neked ez a ház, hogy érdemes legyen ezt választanotok.
Én alapban nem választanék emeletes lakást, több okból.
Sokkal rosszabb a fűtése/hűtése mint egy egyszintesnek, amellett a lépcsőjárással is van gondom, mióta balesetem volt.
De ha ettől függetlenítek is, akkor is rossznak tartom a földszinten konyha-emeleten nappali megoldást. De ez ln vagyok, az én szempontjaimmal.
Ja és még valami! Ha nem nagyon muszáj, sorházba nem mennék, millió hátránya van. Lehet kapni házakat kisebb kertekkel, annak is a nagy részét le lehet térkövezni, ha valaki utál füvet nyírni.
#8-9
Akkor a leírásod alapján - elvégre te ismered az ottani viszonyokat - nincs is más opció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!