Ti mit választanátok inkább?
Adott két ház ami között varialunk.4 gyerkőcünk van. A story röviden. Láttunk egy házat, ami megtetszett nekünk. Emiatt a ház miatt eladtuk a mi házunkat. Szerzodeskoteskor kiderult sok negatív dolog róla, a lényeg, hogy nem biztos, hogy végül sikerül megvenni. De foglalkoztunk már februárban, de az ügy sehova sem halad,nekünk két hónap múlva költözni kel. Ha mégis sikerülne, akkor jó sokat kell rá költeni.(a ház egyébként üres) De addig nem kolthetunk nyilván rá semmi, míg nem a miénk, ami leghamarabb juni végén derül ki, hogy sikerül - e. Viszont ez egy nagy ház, 5 szoba + nappalis, 160 nm. A gyerekeknek ehhez suli és ovivaltas volna szükséges.
Elkezdtünk nagyon felni(az eladó hozzaallasa minősíthetetlen) ezért nezelodtunk ingatlanok utan. Találtunk egyet, ami nagyon megtetszett, nagyon jó áron van, de csak 3+nappalis, 100nm körüli . Erre egy forintot sem kellene viszont költeni, az udvar és a ház is teljesen rendben van, sőt átlagon felüli. 50 nm teljesen fedett terasz is tartozik hozzá. (a tetoterben még ~20 nm bővíthető.) De itt nyilván gyorsan kellene lépnünk, mert az ára nagyon kedvező, sokan nézik. Illetve ehhez közel mostani szeretett ovi és suli. Félünk, hogy két szék közül végül a föld marad.
Mert egyelőre nem tűnik úgy, hogy sikerülne a másik házat összehozni. Véleményeket, érveket szívesen fogadnék.
A nagyot lefoglalóztátok, azt visszakapjátok?
Szerintem te már tudod, hogy a kisebbet akarod, még abban az esetben is, ha holnap kiderülne, hogy a nagy is megvehető.
Nekem, ha 4 gyerekem lenne, biztos, hogy a nagyot választanám, mert ha már házvásárlás, akkor legyen a gyerekeknek külön szobája.
Nem tudom, hogy most mennyi idősek, milyen neműek és milyen megoszlásban, de lesznek kamaszok is, sőt ha egyetemre mennek, jó eséllyel minimum 24-25 éves korukig otthon lesznek.
Rizikó nélkül nincs üzlet, a holmitokat le lehet raktározni, lehet elmenni 1-2 hónapra Airbnb lakásba, de a kapkodás soha nem vezetett jóra. Ingatlanvásárlásnál meg pláne nem, én vagyok rá az élő példa,...de ez hosszú.
Egyébként nem igazán értem, hogy egy 100m2 (körüli) háznak miért csak 20m2-el bővíthető a tetőtere?
Csakis a nagyot.
Vagy egy harmadikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!