Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Az baj ha megválogatom kinek...

Az baj ha megválogatom kinek adom el a lakásom?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy jelentkezett már 1-2 rosszarcú és félek, hogy átvernek vagy ilyesmi.
2020. jún. 8. 14:46
1 2
 11/13 xswerdy ***** válasza:
88%

ingatlan adásvételi szerződéshez kötelező az ügyvédi közreműködés. De az ügyvédet általában a vevő hozza (és fizeti), így fennállhat a veszélye, hogy inkább az ő érdekét képviseli, esetleg valami átverésben is benne van. (Bár jogilag az adásvételi szerződést szerkesztő ügyvéd egyik felet sem képviseli, pártatlan közreműködő). Én már többször vettem úgy ingatlant, hogy az eladó azért a saját ügyvédjével is átnézette a szerződést, pedig én nem nézek ki gyanús alaknak. Ezt esetleg érdemes megtenni.

Amúgy természetesen megteheted hogy nem adod el az ingatlant olyannak sem, aki megadná a kért árat. Viszont ha ingatlanközvetítővel dolgozol, ő a formaszerződésében általában kiköti, hogy ha olyan vevőt hozott, aki megadta a kért árat, akkor neki jár a jutalék, akkor is, ha nem adod el.

2020. jún. 8. 19:41
 12/13 anonim válasza:
75%
Én simán eladnám bárkinek, aki kifizeti az árát. Ügyvéddel kell intézni az adás-vételit, akkor nem tudnak átverni.
2020. jún. 8. 21:18
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne, annak adod el akinek szeretnéd.
2020. jún. 9. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!