Az baj ha megválogatom kinek adom el a lakásom?
ingatlan adásvételi szerződéshez kötelező az ügyvédi közreműködés. De az ügyvédet általában a vevő hozza (és fizeti), így fennállhat a veszélye, hogy inkább az ő érdekét képviseli, esetleg valami átverésben is benne van. (Bár jogilag az adásvételi szerződést szerkesztő ügyvéd egyik felet sem képviseli, pártatlan közreműködő). Én már többször vettem úgy ingatlant, hogy az eladó azért a saját ügyvédjével is átnézette a szerződést, pedig én nem nézek ki gyanús alaknak. Ezt esetleg érdemes megtenni.
Amúgy természetesen megteheted hogy nem adod el az ingatlant olyannak sem, aki megadná a kért árat. Viszont ha ingatlanközvetítővel dolgozol, ő a formaszerződésében általában kiköti, hogy ha olyan vevőt hozott, aki megadta a kért árat, akkor neki jár a jutalék, akkor is, ha nem adod el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!