Az baj ha megválogatom kinek adom el a lakásom?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy jelentkezett már 1-2 rosszarcú és félek, hogy átvernek vagy ilyesmi.2020. jún. 8. 14:46
2/13 anonim válasza:
Mivel elég sokat bukhatsz, ha valaki átver, nem, ez egyáltalán nem baj.
3/13 anonim válasza:
Egyáltalán nem baj. Mi külföldön élünk, itt veszünk házat és itt találkoztam először azzal az eljárással, hogy ténylegesen szimpátia alapon működik az adásvétel. Nincs árlicit, tehát a megadott ár fix, se le se fel nem lehet menni. Ehelyett neked mint vevőnek, kell egy "motivációs" levelet írnod amelyben bemutatod magad, és ha te vagy a legszimpatikusabb a tulajnak, te veheted meg a házat. Nem kamu, tényleg így van, ennek a közepén vagyunk most.
4/13 A kérdező kommentje:
Azért ennyire nem akarom túlbonyolítani de most konkrétan arról van szó, hogy nagymamától örökölt lakást árulom és így is fáj a szívem érte de muszáj eladni mert nem akarunk abban a városban élni, tele van kisebbségivel viszont nem örülnék ha valami putris família költözne be. Meg aztán ezek ott trükköznek ahol tudnak.
2020. jún. 8. 15:19
5/13 anonim válasza:
Ezt értem. Csak kérdés, akar e normális család oda költözni, ha a településen ilyen állapotok vannak. Nem lesz könnyű.
6/13 anonim válasza:
Ez jó gondolat,erőforrásokkal nincs üzlet,hacsak nem akarsz kitolni a szomszédokkal.
7/13 A kérdező kommentje:
Nem egy kisvárosról van szó, azért normális emberek is laknak ott bőven.
2020. jún. 8. 15:33
8/13 anonim válasza:
Nem baj, en inkabb eladtam kevesebbert normalis parnak, mint brazilokkal uzleteljek.
9/13 anonim válasza:
A fent leírtak alapján nehéz lesz döntened, de tippem van a megoldásra:
Ugye, megér neked egy jogász ember költsége annyit, hogy minden papíron lefektetve, így megegyezve bonyolódjon le? Ha igen, akkor közöld a kiszemelt vevővel, hogy egy ügyvéddel íratjátok meg az adásvételi szerződést. A szerződésben legyen benne, hogy az aláírással egyidőben átadja a vételárat a jogász szeme láttára (az utcán már várjon valaki barátod, rokonod). A jogász tudja a dolgát, bízz meg benne.
10/13 A kérdező kommentje:
Mindenképp ügyvéddel szeretnénk megoldani.
2020. jún. 8. 15:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!