Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit gondoltok az alábbi...

Mit gondoltok az alábbi ingatlan tervről?

Figyelt kérdés
Feleségemmel veszünk egy panellakást önerőből és babaváróval, gyűjtünk tovább kertes házra, ha esetleg bedől a piac, megvesszük, akár plusz hitellel is, a panelt pedig akkor adjuk el, ha újra többet ér. Ha nem dől be a piac akkor csak úgy veszünk kertes házat ha már megvan a rávaló. Vagy az is lehet hogy úgy is felvesszük a hitelt és előtörlesztjük ha eladtuk a panelt. Ez így biztonságosnak tűnik? Mekkora kockázat van benne?
2020. jún. 1. 08:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mivan?

Írhatnál számokat is.

Tehát te most 10 millió hitel + önerőért vennél egy panelt, mennyiért is? 30 millió? Van 20 milliód zsebben? Majd gyűjtenél tovább kertes házra, miközben fizeted a hitelt és a rezsit. Mi van a mostani hellyel ahol laktok?

A bedőlést hogy gondolod? Normális helyen normális házak (Ahova érdemes gyereket csinálni) ára nem fog 10-15%-nál többet esni szerintem még akkor sem ha tényleg bedől a piac. Ekkor sem fogsz 25-30 millió alatt értelmes házat kapni a fenti feltételekkel. Ehhez mondjuk felvesztek még 10 millió hitelt. Honnan teremted elő pár év alatt a maradék 20-at, ha nem akarod eladni a panelt?

Ebben a formában ennek szerintem semmi értelme. Ha van ennyi tőkéd, miért nem most veszed a kertes házat?

2020. jún. 1. 09:11
 2/5 A kérdező kommentje:
Az önrész csak 8 millió... De panelt sokkal olcsóbban is találni
2020. jún. 1. 09:22
 3/5 anonim ***** válasza:
53%

Én sem értem, hogy miért kell most bele ez a vargabetű a panellel?

Van önerőtök + a babaváró, most vegyétek meg a kertes házat, hitellel!

A panelt hanyagold, azoknak BIZTOSAN jelentősen esni fog az ára, a többi ingatlantípushoz képest!

2020. jún. 1. 09:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Miért pont a panel ára esne leginkább?

Kérdező,

Hol akarod ezt az egész manővert meglépni? Budapesten nem biztos, hogy beköltöznék abba a panelba amit 18 millióért (mínusz a járulékos költségek, tehát mondjuk 15-16) lehet kapni

2020. jún. 1. 09:31
 5/5 anonim ***** válasza:

3-as vagyok

"Miért pont a panel ára esne leginkább?"

Ezt egyszerűen nem hiszem el, hogy komolyan kérdezed!:D

Azért, mert indokolatlan és hirtelen áremelkedés volt a paneleknél, minimum 50-60%-os. Egy olyan panelt amit előtte 20-25 millióért árultak, hirtelen 35-40 millióra ugrott.

40-60 milliós árakon mentek, nagyjából annyiért amennyiért Budapesten már kertes házat lehetett venni, vagy normális téglalakást nem is rossz helyen.

A panellufi mára már láthatóan kidurrant, máris jelentős a zuhanás, de még mindig nem értékkövető.

Ez persze nem azt jelenti, hogy az egyéb ingatlanoknál nem várható csökkenés, de ez ÁTLAGOSAN maximum 10-20%-ra tehető, településtől és állapottól függően.

Minden egyéb, ami eddig is eladhatatlan volt (mondjuk az etnikum miatt) az ezentúl is eladhatatlan lesz, ebben nem lesz változás.

2020. jún. 1. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!