Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan döntsünk? Adott az...

Hogyan döntsünk? Adott az alábbi 2 szitu, tiszta ideg vagyok, mert nem tudom mit csináljunk.

Figyelt kérdés

Szóval 2 éve házasodtunk, van egy 5 hónapos csemeténk, jelenleg egy garzonba lakunk, amit a férjem munkahelye fizet (nem egészen 100 EUR havonta). Volna lehetőség egyszobás apartmanban költözni, amit a polgármesteri hivatal ad ki olcsón fiataloknak, emellett lassan felújítanánk a szüleim házát falun, amúgy is gyakran vagyunk ott s nyugdíjas korukra odamennénk, viszont nem volna könnyű az élet hárman egyszobás lakásban...

A másik lehetőség banki hitellel 2 szobás lakást vásárolni, a hitel egy részét ugyancsak a férjem munkahelye finanszírozná, ez a havi részlet kb 30%-a lenne 15 évre. A szülői házra pedig időközben gyűjtenénk. De mennyire jó ötlet hitelt felvenni a mai világban? Rettegek a gondolatától is...

2020. máj. 29. 21:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért, de ez eszetekbe sem jutott a gyerek előtt?

Egyébként én is kivárnék egy évet. Már amíg bírni lehet egy gyerek mellett egy szobában, aztán vennék.

2020. máj. 30. 09:33
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha van rá lehetőségetek, akkor mindenképp vennék. Pláne ha mindketten dolgoztok és még van ez a lehetőség is, hogy egy részét a férjed munkahelye fizeti. Persze várhattok is valamennyit, de nézelődni addig is lehet, hogy legalább felmérjétek a terepet. Aztán ha találtok egy számotokra megfelelőt, akkor azt meg lehet venni.

Megértem, hogy féltek a hiteltől és sok rémtörténetet hallani, de azért nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni.

2020. máj. 30. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!