Hogyan döntsünk? Adott az alábbi 2 szitu, tiszta ideg vagyok, mert nem tudom mit csináljunk.
Szóval 2 éve házasodtunk, van egy 5 hónapos csemeténk, jelenleg egy garzonba lakunk, amit a férjem munkahelye fizet (nem egészen 100 EUR havonta). Volna lehetőség egyszobás apartmanban költözni, amit a polgármesteri hivatal ad ki olcsón fiataloknak, emellett lassan felújítanánk a szüleim házát falun, amúgy is gyakran vagyunk ott s nyugdíjas korukra odamennénk, viszont nem volna könnyű az élet hárman egyszobás lakásban...
A másik lehetőség banki hitellel 2 szobás lakást vásárolni, a hitel egy részét ugyancsak a férjem munkahelye finanszírozná, ez a havi részlet kb 30%-a lenne 15 évre. A szülői házra pedig időközben gyűjtenénk. De mennyire jó ötlet hitelt felvenni a mai világban? Rettegek a gondolatától is...
Nem azért, de ez eszetekbe sem jutott a gyerek előtt?
Egyébként én is kivárnék egy évet. Már amíg bírni lehet egy gyerek mellett egy szobában, aztán vennék.
Ha van rá lehetőségetek, akkor mindenképp vennék. Pláne ha mindketten dolgoztok és még van ez a lehetőség is, hogy egy részét a férjed munkahelye fizeti. Persze várhattok is valamennyit, de nézelődni addig is lehet, hogy legalább felmérjétek a terepet. Aztán ha találtok egy számotokra megfelelőt, akkor azt meg lehet venni.
Megértem, hogy féltek a hiteltől és sok rémtörténetet hallani, de azért nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!