Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi igaz abból hogy társasházba...

Mi igaz abból hogy társasházban/lakásban/panelban stb nem lehet kizárni a többi lakó zaját és türni kell?

Figyelt kérdés

Jelenleg szüleimmel élek falun egy kertes házban de teljesen megörjít hogy sokszor még hajnal 1-2 sem alszanak és folyamatosan felhallatszik hogy nagy hanggal beszélgetnek mászkálnak. Mosàst is éjfélre idözitik vagy sokszor apám a barkácsolást is. Ez teljesen az agyamra megy. Beszéltem egy barátommal hogy majd városban lakást szeretnék és mondta hogy ha ennyire nem bírom szüleim zaját akkor lakást sem fogom,mert akármilyet is veszek mindig van egy hülyébb ember akinek türni kell a zajongását söt sokszor. De szerintem hazudik vagy valami lerobbant panelban lehetett ahol rosszak a falak,állitolag modern lakoparkokban lakásokban olyan jók a falak hogy már nem hallatszik át semmi. Szóval szeretném megkérdezni aki tapasztalta mindkettöt hogy tényleg nincs olyan hogy teljes csend egy társasházban/lakásban vagy barátom félrebeszélt?

Mert ilyen esetben kénytelen leszek házban gondolkozni annyira zavarja a nyugalmamat hogy örökké hallom beszélgetést még éjszaka is meg a folyamatos matatást.

2020. máj. 2. 11:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
24%

Falun 1 kertes házban kik mászkálnak fel,le éjjel is.

Kik mosnak éjjel ?

Én is évtizedekig laktam falun,meg mentem is haza éjjel 2 kor haza,de mindenkinél síri csend volt .

Az áthallás a múltban is megvolt,és a jövőben is meg lesz.

Vannak már szinte teljesen elnéptelenedett települések,ta lán ott nyugodalmat találsz.

2020. máj. 2. 18:40
 12/17 A kérdező kommentje:

Szüleim a házban.

Szomszedokkal nincs baj,de közepesen szar környék mert egyre több eröforras is,meg mégiscsak falu nem jó itt élni

2020. máj. 2. 19:05
 13/17 anonim ***** válasza:
74%

az új lakóparkokban nagyon rossz a hangszigetelés. Panelekben tán még valamivel jobb is.

az utólag szétválaszott volt "polgári" lakásokban szintén minden áthallatszik.

leginkább attól függ milyen szomszédot fogsz ki.

2020. máj. 2. 23:24
 14/17 anonim ***** válasza:
76%

"Rendben ezek szerint teljesen a szerencsén múlik."

A nagy lótuszt múlik a szerencsén. Rajtad múlik! Azon, hogy mennyire vagy hajlamos az idegeskedésre. Az ember minden zajt képes megszokni, s ezután "csendnek" érzékelni. Aludtál már erdőben? Az első éjszakán ijedezel, a harmadikon már meg sem hallod ugyanazokat a neszeket.

Így van ez a szomszédsággal is. Annyi különbséggel, hogy az ember territoriális állat. Nem szereti, ha idegenek zavarják meg az ő birodalmát, életterét.

2020. máj. 3. 15:30
 15/17 anonim ***** válasza:
74%

Most, hogy olvasom a kérésed, a felső szomszéd valami bútort tologat felettem, a jobb oldali szomszédok meg hangosan beszélnek. Náluk sajnos a hajnali 3-ig ordító tv sem ritkaság. A bal oldalon lakó és az alsó szomszéd szerencsére halkabbak.

Ha lenne pénzem, menekülnék a tetves panelból kertes házba...

2020. máj. 3. 19:21
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerencse kérdése is.

Én egy 10 éves újépítésűben lakom, de semmi zaj nem hallatszódik át semmilyen szomszédtól.

Legfeljebb ha vhol fúrják éppen a falat, de az ritka, és az egy kertes házban is áthallatszik a szomszédból.

2020. máj. 4. 15:24
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
En eletem soran kisebb-nagyobb megszakitasokkal 30 evet eltem panelban.Soha egyik helyen sem volt olyan merteku athallas,mint amikrol altalaban olvasni lehet.Eltem teglalakasban is,minden szo athallatszott.Egy alkalommal pedig Budan,gyonyoru kornyezetben,ahol a szomszed villa nem is latszott a sok fatol,nem lehetett ablakot nyitni,mert a szomszed hazban lako operaenekesno orakon at skalazott,gyakorolt.
2020. máj. 5. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!