Az emberek miért szeretik az újépítésű lakóparkokat?
Figyelt kérdés
Vegyük például Budapesten a Marina parti lakóparkokat, de máshol is ugyanez a helyzet. Oké, a Duna közel van, élhető környezet lehetne. De nekem túlzsúfoltnak tűnnek, egyformák, egyik épület éri a másikat, ráadásul 1-1 épület is sok lakásból áll. Olyan hangulatom van tőle, mintha egy lakótelepen lennék, nem tudnám ott igazán jól érezni magam. Ráadásul luxuslakásokként vannak beállítva és olyan drágák, hogy annyiból már sokkal szebb, élhetőbb helyen lehetne egy szép lakást, vagy akár házat venni. Miért rajonganak úgy mégis az emberek ezekért a lakóparkokért?
A belváros nagy népsűrűségű, hiszen sokan akarnak a központhoz közel lakni.
A belvárosban vagy újépítésűt vagy 120 éveset tudsz választani.
A 120 évesben menetrendszerűen 1,5 évente van egy csőtörés vagy meghibásodás a régi gépészetben a kora miatt, az újban ez nincs.
Mást nem tudok mondani, amiben jobb az új, mint a régi építésű.
Ez a választék, slussz.
2020. máj. 1. 22:57
2/8 anonim válasza:
Letelepedési kötvényesek is pörgették ezeket. Marina parton volt hogy vett egy kínai egy lakást, aztán továbbment nyugatabbra. Csőtörése lett és jogi alapok miatt nem lehetett bemenni a házába elhárítani.
2020. máj. 1. 23:11
3/8 anonim válasza:
Lakótelep érzés tényleg van. De a rezsije alacsony, nem kell felújításra költeni egy darabig. Aki a belvárosban, vagy ahhoz nagyon közel akar lakni, annak ez is egy opció. A régi házak sajnos nagyon lepukkantak, a lakók évtizedekig nem költenek felújításra. Sok a leválasztott lakás rémes beosztással. Az új építésüekhez mindíg van parkolóhely,, ami nagy előny.
2020. máj. 2. 07:06
4/8 anonim válasza:
Mert új, egyszerűbb megvenni, mint egy 100 éves ház lakását felújítani. Most nem tudom a hitelezését, de pár éve kedvezőbb volt az új építésű ingatlan hitele, mint a használté.
2020. máj. 2. 07:48
5/8 anonim válasza:
Alacsony rezsi, jó környék, jó infrastruktúra, új, modern épület stb stb. Az, hogy neked a jó környék nem ezt jelenti, hanem a távolabbi szellősebb, de más szempontok szerint előnytelen területeket, a többségnek még ezek az előnyök fontosabbak.
2020. máj. 2. 21:25
6/8 A kérdező kommentje:
Azért jó lakások, szellősebb környezetben nem csak a város szélén vannak szerintem.
2020. máj. 3. 14:25
7/8 anonim válasza:
Vicces, hogy pont a Marina lakóparkot hozod fel. Sokat jártam mostanában arra, mikor lakást kerestem, de nem laknék ott. Először is, tényleg egy modern lakótelep. Az épületek egymás szájában vannak, óriásiak az üvegfelületek, egymás lakásaiba látnak be az emberek. A lakások nagy része nem néz a Dunára, hanem a másik lakásra/lakóparkra/tarló földre, amin előbb-utóbb megintcsak lakópark lesz. Az egész rideg, csontvázszerű, szervetlen. Ránézésre a lakások egy komoly része lakatlan.
A másik a lakóközösség. Ahányszor arra járok, ázsiaiakat látok, meg vagizó béemvés ízléstelen műmájereket meg konzumcicababákat. Van ez a szóbeszéd, hogy sok a prosti. Találomra megnéztem a rosszlanyok.hu meg a masszázsos lányok listáját a XIII. kerületben, találtam több mint húsz bejelentett prostit, aki ott dolgozik... én ilyen lakóközösségbe nem mennék. Egy szellemtanyának érzem pl. a Római-parthoz képest.
2020. jún. 17. 12:50
8/8 anonim válasza:
Jaja a Marina partnak elég rossz híre van. De megerősíteni tudom a többieket; ez van, ez a választék. Ha veszel egy régit, akkor meg annyit költesz rá, hogy már ,,megéri" újat venni. És mégsem az ágyad előtt zúg el egész nap a villamos, van erkélyed, rendezett a környék stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!