Ez rossz alaprajz?
Rossz beosztás az ilyen?
Szintes, de nem tetőteres és tulajdonképpen nem nagy alapterületű ház. '80-as évek típusterve.
Lent garázs mellékhelyiség, konyha, és egy közepes nappali-étkező ami nem felel meg szobának, ennyi, külön szoba nincs. Fent fürdő-wc, 3 félszoba, egy szoba.
Ti laknátok ilyenben?
Azért lehet probléma, mert teljes szintes, nem félemeletesről van szó, és mindig meg kell mászni az emeletet, idős korban és teszem azt gipszben is, vagy fájó derékkal stb. is ha úgy adódik...
Esetleg, ez alkualap lehet? Végülis, első háznak jó lenne... de nem mindenki vállalja be.
Földszintes házból nagyon kevés értelmes van eladó.
Nekem személy szerint tetszik ez az elrendezés, főleg úgy, hogy nincs külön lépcsőház rész, nincs feleslegesen fűtendő tér.
Viszont, ez az aggály, mint #2 is írta. Később adódhat ebből probléma. Még ha lent is lenne egy 12 m2-es szoba, akkor sem lenne sokkal több pl. a fűtés, és lehetne lent is élni. Gyerek(ek) meg fent.
Én gyűlölöm a "szintes" házat. Laktam 3 szintesben (alagsor /garazzsal/ + földszint + tetőtér) ezek után csak földszint.
De amit ennél is jobban utálok az a házzal egybeépített garázs.
Nem vagyunk egyformák.
#6: Mi a baj az egybeépített garázzsal?
Tényleg érdekel, én mindenképp ilyet akarnék építeni.
Zavar az épületen belül beindított jármű.
Mondhat bárki bármit, szaga van még álló helyben is. Zavar a rossz időben behordott szmötyi, hólé, sár.
Azért szerintem kicsit erős azon aggódni, hogy milyen lesz majd 80 évesen lépcsőzni napi 3x...
Mire idős leszel, már úgyis kirepülnek a gyerekek és nyugodtan "leköltözhetsz" a földszintre, vagy akár el is adhatod és vehetsz egy másik házat.
#8: Köszi, csak tudnám ehhez miért kellett lepontozni...
De csak, hogy legyen indok:
- Alap a normális, lehetőleg tűzgátló ajtó, és nincs szag.
- A garázs az előszobába/közlekedőbe nyílik, így nem hogy több, lényegesen kevesebb a behordott szemét, mint ha az udvaron keresztül kell az autótól eljutni a lakótérbe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!