Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megérné eladni az alacsony...

Megérné eladni az alacsony fenntartású téglalakást kertes házért? 18/l

Figyelt kérdés

Őszintén szólva, soha nem akartam kertesbe menni, mert mindig be voltam tojva attól, hogy oda konkrétan betörhetnek, de panelba, most már ide, nem. Aztán amióta kutyáim, pontosabban kutyáink lettek, és jött ez a vírus, jött az érzés, hogy szeretem ezt a kis lakást, de kertesben milyen jó lenne...

Apám a lelkemre kötötte, hogy soha ne adjam ell, azután se, hogy ő majd meghal. Felújított, pofás kis lakás, néhai nagyapó is ebben élt, még amikor rom volt. Szerintem ezért is kötődik, csak nem vallja be.

Soha nem éltem kertesben, nem tudom, mennyi lenne fenntartani. Első sorban magamra gondolok ez ügyben, mert - lehetőleg minél később, de pocsék az egészsége - apám halála után nekem kell fizetnem mindent, egyedül, segítség nélkül. Így ha nagyon drága, anyagilag jobban járnék a mostanival.

Viszont ha nem olyan vészes, esetleg beszélnék erről apámmal, hogy ő is kertest szeretne, most már én is, a két kutya is élvezné, hát miért ne. A mostani lakást kb 30 vagy 36-ért lehetne eladni, azt hiszem. Ennyi pénzből talán lehetne találni valami normálisat, ami után pénz is maradna a zsebünkben.

Egyébként apámnak álma a kertes ház, de azt meg nem akarja, hogy egymás mellett sorakozóba menjünk, mert az olyan lenne, mintha "bele látnának a seg*ünkbe".

Szerintetek?

2020. ápr. 28. 13:28
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Nem csak a kutyák miatt. Tény, nekik jobb lenne, hiszen egész na futkározhatnának, de a mostani helyzet miatt is. Nem vagyok nagy társasági ember, nem szoktam sűrűn elmenni itthonról, de ebben a bezártságban már én is agybajt kezdek kapni lassan, de biztosan. Jó lenne egy kert, saját terület, és úgy kimenni az ajtón, hogy az ne csak kutya sétáltatás legyen. Egy kis kinti pihenés... ha meg elmúlik a vírus, az tök jó lesz, de helyileg akkor sem megy zuhanó repülésben lefelé a kedvem. A jövőre nézve sem rossz. Ha megtörném a családi átkot és összejönne a szerelem, és később családom lenne, lehet, hogy az a hely lehetne a családi fészkünk. A mostani szép, otthonos, de egy, max kettő embernek elég. Meg hát... világ életemben a ház előtt vagy a ház mellett ment el a villamos vagy a busz, plusz a kocsik. Most is, néhány méterre megy el a villamos. Hangos. Már megszoktam, de egy kis nyugi nem lenne rossz, amit csak a kutyák ugatása tör meg.
2020. ápr. 28. 14:44
 12/23 A kérdező kommentje:
Kiskorom óta apámmal élek, ő nevelt fel, anyám nincs a képben. Nem maradna egyedül, mert elköltözni nem tervezek. Sajnos a kilátások olyanok, hogy a háziorvosa is csodának minősíti azt, hogy még él, mert szerencsétlen apámat sok egészségügyi xarral csapta meg az ég. A házban besegítenék neki, meg amiben lehet, utána meg egymagam intézném, onnantól, hogy egyedül maradok. Külön költöznöm nem érné meg, mert minimum 4 évig tanulok, de közben is bármikor elviheti a szíve, és akkor két lakást kellene fenntartani, amíg az albérletet le nem mondom.
2020. ápr. 28. 14:47
 13/23 A kérdező kommentje:
Egyébként beszélek majd apámmal erről, amikor hazaér, de már régebben volt szó erről, és olyat nem akar, amiben egymás mellett vagyunk szinte a két házzal, mert szerinte "belátunk egymás se**ébe, és az kell a francnak". Pedig kiskora óta nagy álma, hogy kertes házban éljen, de így neki nem kellene, és ő ragaszkodik ahhoz, hogy ezt a lakást, ha a fene fenét eszik, akkor se adjuk el, mert olcsón lehet fenntartani.
2020. ápr. 28. 14:49
 14/23 anonim ***** válasza:
87%
Én lakást választanám,a kertes ház több pénzbe kerül havonta fenntartani, engem a pénz és kényelem érdekel, ezért lakás párti vagyok
2020. ápr. 28. 14:53
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
30-36 millióból nem feltétlenül fogjátok tudni álmaitok kecóját megvásárolni, azt is kalkuláld bele. A nagyvárosok, de pláne BP környékén nem olcsók a családi házak. Plusz magasabb fenntartási költség (pláne, ha csak felújítandót fogtok tudni venni), plusz ingázás (szintén költség IS). Én nem csinálnám.
2020. ápr. 28. 15:01
 16/23 anonim ***** válasza:
75%

8: nem önbecsapás. De nem vagyok a családi ház ellen. Sőt! Én is költöztem, ahogy az anyagiak engedték.

Előtte sokáig társasházakban éltem. Soha nem volt nálam dugulás más miatt. Soha nem áztunk be a tető miatt.

Egy családi ház tetőszerkezetének cseréje, felújítása kerül annyiba, mint egy társasházé, csak az egyedül fizeted. A családi ház többe kerül.

2020. ápr. 28. 15:13
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha soha nem akartál kertesbe költözni, elsőként ne azt vedd számításba, mennyibe kerül fentartani... egy modern, szigetelt épületet pont annyi fentartani, mint egy szigetelt tégla lakást...

Ellenben, lertes házban van kert, amit gondozni, ápolni kell, ami a méretétől függően. Rengeteg idő és munka...

2020. ápr. 28. 15:39
 18/23 mindentudó99 ***** válasza:
86%
Ha egy jó àllapotú házat veszel vagy rendbe rakod nem kell rá költeni szinte semmit. Nem igaz hogy állandöan viszi a pénzt. És a közösköltség ? Az nem sok èvtizedek alatt? Ami drágább az a fűtés de ez nyilvánvaló hisz a kertes nagyobb. De hát nem kell 150 m2 est venni. A kis kert udvar mindennél többet ér. Vasárnap egész délután a 15 köbös kerti tavamba pecáztam a családdal. Nesze neked kijárási korlátozás. Kit érdekel.
2020. ápr. 28. 15:52
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem számoltam össze hány válaszoló ajánlja vagy elveti a panelt ill. a kertes házat, de alighanem fele-fele.

Kérdező, Neked kell eldöntened ennyi vélemény után. Sok mindenre (pro és kontra) felhívták a figyelmed, amiket latba kell vetned a definitív döntésed előtt. Én panelban lakom és eddig is laktam (kivéve a gyermekéveimet). Elégedett vagyok, mert a régi meg a mostani szomszédaimmal kölcsönösen jó viszonyban vagyok. A kertes ház előnyeit magad is ismered, leírtad, hasonlóan a panelt is. Ahogy a közmondás mondja: "Kétszer mérj, míg egyszer vágsz!"

2020. ápr. 28. 16:02
 20/23 anonim ***** válasza:
28%

Fiatal vagy még, nagyon. Ha tényleg ilyen rossz apukád állapota, egy ekkora költözködés simán ront a helyzetén.

Egy lakást "szinte" mindig ellehet adni, egy házzal már más a helyzet.

Fenntartási költség attól függ, milyet vesztek. Pl nálam a panel távhője 18k, közösköltség 15k. Azt 50nm.. Egy 90nm családi házra ennyi kb a fűtés, mint amit én fizetek a távhőnek.. és ott úgy állítod be, ahogy akarod magadnak.

Én azt mondom, hogy kertes házat csak akkor, ha van már családod, itt képzeled el a jövődet magyarországon.

2020. ápr. 28. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!