Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Budapesthez közel hol érdemes...

Budapesthez közel hol érdemes házat venni? (jó közlekedés (tömegközlekedéssel is, kevés brazil, , jó ár, óvoda, iskola, bevásárlási lehetőség stb. )

Figyelt kérdés

Párommal lassan 3 éve költöztünk Budapestre és idén volt az esküvőnk, úgyhogy lassan úgy érezzük, hogy mostmár családalapítás céljából inkább saját otthonunkat törlesztenénk, mintsem albérletre fizessünk továbbra is.

Sajnos nem nagyon ismerjük a Budapesthez közeli településeket, így elég nagy bajban vagyunk...

Fő szempontok számunkra: - ház legyen, saját leválasztott kis udvarral, mert szeretnénk egy kutyát (lehet ikerház is, vagy sorház)

- közel legyen Budapesthez, mert itt dolgozunk

- !egyik legfontosabb! hogy tömegközlekedéssel is viszonylag rövid idő alatt lehessen eljutni BP-re (feleségemnek nincs jogsija és nem is szeretne, mert régen volt egy durva balesetük és azóta fél)

- legyen közelben óvoda, általános iskola, bevásárlási lehetőség (legalább valami kisebb bolt)

- legyen költözhető, legalább közepes állapotú, hogy felújításra sokat ne keljen költeni

KERETÜNK: maximum 35 millió forint

Köszönöm a válaszokat. Beszólásokat nem kérek, lehet nem reális amit várunk, de akkor segítsetek jobban látni a dolgokat.

2020. ápr. 22. 11:33
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
71%

A Csepel-szigetet én is kerülném, ha Budapestre kell ingázni. Nem mindegy hányra jártok dolgozni persze és mikor végeztek, de brutális a közlekedés. Ha HÉV vonal, akkor oké, de autóval, vagy busszal ingázni mindennap, halál. Halásztelek északi részén lakunk és nincs az az isten, hogy ennél lejjebb költözzünk, így is hatalmas érvágás egy M0 dugó, vagy egy felújítás, ami ugye lassan két éve zajlik. Persze kérdés, hogy a többi agglomerációs városra ez mennyire nem igaz. Budakeszi irányába ugyanez szokott lenni a helyzet, de az M3-as bevezető környékéről is. Szóval nem tudom mennyire van jó megoldás. Kötött pályát javasolnék, ahonnan HÉV-vel, vagy vonattal be lehet jutni gyorsabban (ha nem késik).

Szigethalom tehát kizárva. Ott nem elég az 1-2 kizárólagos szigetre vezető út (ha bedugul vége), alapból állandó dugó van a főúton, ahol szintben keresztezi a HÉV vasút az utat.

Egyébként erre a déli agglomerációban viszonylag sok a C, de én együtt tudok velük élni. Nyilván van riasztó a házban és ránéz valaki, ha hosszabb időre elmegyünk, jó környéken élünk, de az utcán és a boltokban sok van. Engem nem zavar, attól hogy valaki sötétebb, még lehet dolgos.

Csepelen is éltem a lakótelepen, ott is ez volt a helyzet. Más az életvitelük, a hangjuk, a tűrőképességük, de sosem ért semmilyen atrocitás.

Én a közlekedés miatt mondom azt, hogy nincs az az isten, hogy innen lejjebb, beljebb költözzünk a szigetre. Diósd, Törökbálint, Budaörs jó, de eszméletlenül drága. Érd is élhető szerintem, de eléggé elterült már, nehéz jó tömegközlekedésű "világosabb" környéket találni.

2020. ápr. 24. 12:53
 22/24 anonim ***** válasza:
Törökbálinttól észak felé már kevés a pénzetek sajnos.
2020. ápr. 24. 15:48
 23/24 anonim ***** válasza:
Szerintem Budakeszi, Budaörs drága lehet.
2020. ápr. 24. 23:03
 24/24 A kérdező kommentje:
Veresegyháza?...
2020. ápr. 29. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!