Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Közös csatorna a szomszéddal?...

Közös csatorna a szomszéddal? Lekell csatlakozzak?

Figyelt kérdés
Vettem egy házat kb.2 éve.A szomszéddal közös a csatorna.Külön csatorna csövem van,de bele megy az ő háza elötti csatorna aknába.Mai nap telefonált,hogy csatlakozzak azonnal le róla,ő ezt az előző lakónak engedélyezte de nekem már nem.Hivtam egy vízszerelőt aki egy rakás pénzt kér tőlem.Plussz engedély is kell és az utcán is felkell törni a betont.Tehát ez rengetek pénz.Megteheti a szomszéd hogy kötelez engem?
2020. ápr. 17. 15:24
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm.Azt hiszem ebből is birósági per lesz sajnos.A képen amit feltöltöttem látható az y cső.Gyakorlatilag ő sem tudja használni a csatornáját ha jól látom.

A szerződésben kiépitett csatorna van.

Igazából az zavar hogy azt állítja hogy vettem egy házat csatorna nélkül.és mától nem használhatom a vizet.A képen látszik is hogy kilett vágva a csőből.

2020. ápr. 17. 18:56
 22/23 anonim ***** válasza:
Még mindig nem derült hogy közterület/magánterület, vízóra előtt/után, vezeték jog van/nincs
2020. ápr. 17. 19:36
 23/23 A kérdező kommentje:

A baj hogy sajnos a kérdést sem értem.Kicsit szégyellem hogy ilyen egyszerű vagyok.de mi az a vezeték jog?

A házat igy vettem semmit nem kellett engedélyeztetnem.A nevemre irattam a közműveket és ennyi volt.A szennyvízhet tudtommal nem tartozik vízóra.De logikussan átgondolva.A vízóra utan.Tehát az ivóvíz átfolyik a vizórán majd ki a lefolyón a szennyvizbe.

2020. ápr. 17. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!