Közös csatorna a szomszéddal? Lekell csatlakozzak?
Ez a szennyvíz.Tehát a házból a csatornarendszerbe megy bele.Mivel a határok zárva vannak ezért személyessen eljárni nem tudtam.A telefonszámom vészhelyzet esetén kivan irva a kapura.A befelé vezető ivóvizhez nem nyúlt.Az az én kertemben van.Ez a szennyvíz.A szerelő mondta h szándékos rongálás jelei vannak a csövön.Karcolások valami fogas eszközzel és van rajta egy lyuk is.Na ezt akarta kicserélni a szerelő.Mire a néni mondta h egész éjjel a szart merte ki.és szerinte összeroppant a csövezésem.A szerelő mondta neki hogy akkor a kertben állna a víz nem az aknából merte volna ki.Mindegy a néni nem engedélyezi a javitást.A szerelő megengedte a vizet nálam es a lyuk ellenére belefolyt a lefolyóba mert a felső oldalát karcoltak ki.
A házat nem én épitettem.Én így vettem.
Ha telekhatáron kívül van az akna, kétlem, hogy az ő tulajdona lenne, szerintem az már a szolgáltató tulajdona. Mindenképpen a szolgáltatónak kell jelezni, ők kivázsgálják az ingatlanok szennnyvízelvezetését, és tudnak segíteni, hogy mi legyen a további megoldás. Ha jól emlékszem van olyan szokásjog, hogyha x éve szolgalmi jogosan megy a csatorna másik telke alatt, azt már adottságnak kell tekinteni, és ilyenkor nem ugyanazok a szabályok, mint a sima csatornára.
Pontos választ és megoldást a szolgáltató fog csak tudni adni.
10-es vagyok
Azért írtam amit írtam, mert te ezt írtad:
"Ráadasul azt mondta hogy ezután nem használhatom a vizet.A kinti utcai reszen kilukasztotta az aknába a bevezető csövünket."
Ne haragudj, ha fogyatékosnak tűnök, de a "nem használhatom a vizet" az nálad mit jelent?
De egy szó mint száz, rongált és ezt neki kell rendbe tennie. Mivel magától erre nincs hajlandósága, sőt akadályoz, mindenképpen fel kell jelentened!
Én nem vagyok egy feljelentgetős, életemben nem jelentettem fel senkit, de esetedben nincs más megoldás!
Köszönöm a válaszokat.Próbáltam észszerűrn írni de szétvet az ideg.A szerződésemet a vásárlásról átnéztem.Benne van a csatornarendszer.Szóval a néni a telefonban azt mondta h nekem eladtak egy házat de nem mondták hogy nincs saját csatornám.Nagyon megijedtem.De a szerződésben benne van.A viz és csatorna díjat fizetem.Ha holnap nem engedi a szerelőnek a javitást akkor feljelentem a szolgáltatónál.
A repedésre a csövön azt mondta h nem ő volt,h 70 éves a szennyvízcső elrepedt magától.Most olvastam a szerződésben 1985 ös.És ha folyt a szennyviz akkor miért nem a szolgáltatót hivta ki.Illetve a telefonszamom ott virít az ablakban.
Minden közműről ,erről is van térkép.A szolgáltatónál ez megnézhető.Ha annak idején ez volt a célszerű,ezt látta jónak a szolgáltató,akkor ez már igy marad. A viz díjba bent van a csatorna dij is .Hanem lenne jogos a csatorna használat,akkor ki sem számláznák.
Közművet megrongálni,még ha szomszéd telkén a fődben megy át,akkor sem szabad .
A mi esetünkben 1 aknából ágazik el az ívó viz.
Szerettük volna 3 m re arébb csatlakozni a hálózatra .
A szolgáltató elzárkózott,nem fognak ők 3 m enként utat bontani.Senkit sem zavar a földben a cső.
A szenyvízünk meg a másik szomszéd udvara közepén halad a gerinc vezetékhez.Ezt meg ő nehezményezte.Birósági ügy lett.a legfelsőbb biróség tett pontot az ügy végére .
A csatorna marad,a tulajdoni lapjára meg szolgalmi jogot jegyeztek be számunkra .Jobb lett volna ha nyugton marad .
Ez ügyben is ki kérték a szolgáltató véleményét .
Tök mindegy, hogy az akna kinek a területén van (nyilván a szomszédén) mert anno amikor a csatornázás folyt, akkor a hozzájárulásáról készült írásbeli engedély, ami a tervdokumentáció része, mert anélkül a szolgáltató emberei hozzá sem nyúlhattak volna.
Elvileg a földhivatalnál ez szolgalmi jogként be is van jegyezve az ingatlanára, ahogy nekünk is a a telek fölött 20 méteren a szomszédba átmenő vezetéke az EON-nak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!