Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Közös csatorna a szomszéddal?...

Közös csatorna a szomszéddal? Lekell csatlakozzak?

Figyelt kérdés
Vettem egy házat kb.2 éve.A szomszéddal közös a csatorna.Külön csatorna csövem van,de bele megy az ő háza elötti csatorna aknába.Mai nap telefonált,hogy csatlakozzak azonnal le róla,ő ezt az előző lakónak engedélyezte de nekem már nem.Hivtam egy vízszerelőt aki egy rakás pénzt kér tőlem.Plussz engedély is kell és az utcán is felkell törni a betont.Tehát ez rengetek pénz.Megteheti a szomszéd hogy kötelez engem?
2020. ápr. 17. 15:24
1 2 3
 1/23 MancsWolf ***** válasza:
79%
Azt nem tudjuk milyen csatornáról van szó. Ha szennyvíz akkor hívd fel a helyi csatornázási műveket és kiderül.
2020. ápr. 17. 15:29
 2/23 A kérdező kommentje:
Igen szennyvíz csatorna.Vízóra aknám saját van.
2020. ápr. 17. 15:34
 3/23 anonim ***** válasza:
22%

Siman korberohognem. Nalam is probalt a szomszed az enyemre csatlakozni, de nalam a kozos lonak turos a hata elven semmit es senkinek nem engedek.

Ha ennyire zavarja hogy egy helyen folyik el a szenyviz, akkor fizesse ki o. Elvegre o ment bele regen hogy a volt tulaj racsatlakozzon, nem a te dontesed volt.

Kitartast, nem lesztek nagy haverok ezutan...

2020. ápr. 17. 15:50
 4/23 A kérdező kommentje:
Én szivessen lecsatlakoznék.de egy halom pénz.Ráadasul azt mondta hogy ezután nem használhatom a vizet.A kinti utcai reszen kilukasztotta az aknába a bevezető csövünket.Mi nem lakunk ott.Egy munkás volt csak ott ő hivott és adta át a szomszédnak a telefont.Ez a munkás rakja majd le a térkövet.Ehhez kell majd vizet használnia.Mikor kértem h had cserélje ki egy vizvezetékszerelő/szintén én hívtam/nem engedte.Azt mondta ez az ő telke azt enged be akit ő akar.Az az akna az utcán van.Közvetlen a garázsa elött.Tulajdonképpen lehet h a telkéhez tartozik csak nyitott.
2020. ápr. 17. 15:57
 5/23 anonim ***** válasza:
76%
A csatorna egy közmű, amely közterületen megy és az aknák is oda tartoznak. Ez tehát nem a kedves szomszédod tulajdona, így semmi beleszólása nincsen mi hová van kötve. Ha volt is valami engedélyezése a szomszédodnak ez ügyben, az nem a néhai tulajdonos nevére szólhatott, hanem az ingatlanra.
2020. ápr. 17. 15:58
 6/23 A kérdező kommentje:
Ja és állítólag a csövem az ö telkén megy át a földbe.Ezt kéne megváltoztatni az utca irányából.De ez nagyon sokba jönne.Az utcán a betonozást is felkéne törni
2020. ápr. 17. 15:59
 7/23 anonim ***** válasza:
58%
Es neki kjonkretan miert faj hogy neked hol folyik el a szenyvized?
2020. ápr. 17. 16:11
 8/23 A kérdező kommentje:

Mert a kertje alatt folyik el.Az az ő földterülete

Alatta pedig az én csövem:(

A szerelő kiakarta cserélni a csövet amit tönkre raktak.De nem engedte.Azt mondta az az ő aknája.

Amikor a házat megvettem hitelt kellett felvennem .Az értékbecslő beleszámolta a csatornát is.Amúgy városi ház.Senkinek sincs emésztője.70 éve a csatorna igy van megoldva.Azóta 2x lett a ház átépítve.Régen a szomszéd az ő testvére volt.Neki még megengedte.Mivel én megvettem nekem már nem engedi.De akkor hogy használjam a vizet?Csatorna dijat fizetek.Amikor a nevemre irtak a vizet es a csatornat senkisem kötött bele h más telke alatt folyik a szennyvízcső ,és közös aknába a szomszéddal.

2020. ápr. 17. 16:25
 9/23 A kérdező kommentje:
Amúgy sok "vizet"nem zavarok évente 2 x vagyok ott.Nyáron 3 hetet.Februárban 1 hetet.
2020. ápr. 17. 16:26
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

"A kinti utcai reszen kilukasztotta az aknába a bevezető csövünket."

Ezt nem igazán értem!

Ha kilyukasztotta az aknába bevezető csövet, akkor dőlnie kellene a víznek, mert az folyamatosan nyomás alatt van, azt te elzárni nem tudod.

Az aknából KIVEZETŐ cső - ami a lakás felé megy - hacsak nincs elzárva az aknában a víz, szintén nyomja ki a vizet és az óra meg méri.

Mindkettő RONGÁLÁSNAK minősül és simán feljelentheted!

Ha az aknába bevezető csövet rongálta meg, akkor a vízműveknek KELL hogy jelentsd (kötelességed!) és ők majd eljárnak ellene, ha ömlik a méretlen víz.

A vízvezeték szerelőt meg KÖTELES beengedni, mert a hiba elhárítására TŰRÉSI KÖTELEZETTSÉGE van, még ha neki valamiért ellenszenves is vagy.

Emiatt is feljelentheted!

Kezdd meg a hivatalos utat, te fogsz jól kijönni belőle!

Semmilyen nagy beruházásra nem vagy kötelezhető, te egy engedéllyel épített rendszerű házat vásároltál, nem az éj leple alatt ástál le a kertjébe csöveket!

2020. ápr. 17. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!