Közös csatorna a szomszéddal? Lekell csatlakozzak?
Siman korberohognem. Nalam is probalt a szomszed az enyemre csatlakozni, de nalam a kozos lonak turos a hata elven semmit es senkinek nem engedek.
Ha ennyire zavarja hogy egy helyen folyik el a szenyviz, akkor fizesse ki o. Elvegre o ment bele regen hogy a volt tulaj racsatlakozzon, nem a te dontesed volt.
Kitartast, nem lesztek nagy haverok ezutan...
Mert a kertje alatt folyik el.Az az ő földterülete
Alatta pedig az én csövem:(
A szerelő kiakarta cserélni a csövet amit tönkre raktak.De nem engedte.Azt mondta az az ő aknája.
Amikor a házat megvettem hitelt kellett felvennem .Az értékbecslő beleszámolta a csatornát is.Amúgy városi ház.Senkinek sincs emésztője.70 éve a csatorna igy van megoldva.Azóta 2x lett a ház átépítve.Régen a szomszéd az ő testvére volt.Neki még megengedte.Mivel én megvettem nekem már nem engedi.De akkor hogy használjam a vizet?Csatorna dijat fizetek.Amikor a nevemre irtak a vizet es a csatornat senkisem kötött bele h más telke alatt folyik a szennyvízcső ,és közös aknába a szomszéddal.
"A kinti utcai reszen kilukasztotta az aknába a bevezető csövünket."
Ezt nem igazán értem!
Ha kilyukasztotta az aknába bevezető csövet, akkor dőlnie kellene a víznek, mert az folyamatosan nyomás alatt van, azt te elzárni nem tudod.
Az aknából KIVEZETŐ cső - ami a lakás felé megy - hacsak nincs elzárva az aknában a víz, szintén nyomja ki a vizet és az óra meg méri.
Mindkettő RONGÁLÁSNAK minősül és simán feljelentheted!
Ha az aknába bevezető csövet rongálta meg, akkor a vízműveknek KELL hogy jelentsd (kötelességed!) és ők majd eljárnak ellene, ha ömlik a méretlen víz.
A vízvezeték szerelőt meg KÖTELES beengedni, mert a hiba elhárítására TŰRÉSI KÖTELEZETTSÉGE van, még ha neki valamiért ellenszenves is vagy.
Emiatt is feljelentheted!
Kezdd meg a hivatalos utat, te fogsz jól kijönni belőle!
Semmilyen nagy beruházásra nem vagy kötelezhető, te egy engedéllyel épített rendszerű házat vásároltál, nem az éj leple alatt ástál le a kertjébe csöveket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!