Létezik megbízható ingatlanos?
Én nem igazán értem a sztorit.
A szerződés szerint az ingatlanos az eladási ár 2 %-át kapja.
Ha mondjuk 20 millióra vannak megegyezve, akkor a 20 millió 2 %-át, ha 25 millióért megy el, akkor a 25 millió 2 %-át kapja.
Nem is tudom elképzelni a szituációt!
Ülünk az ügyvédnél, megkapom a 25 milliót és átadok az ingatlanosnak önként és dalolva 5 milliót?
Sőt a 20 millió 2%-át is?
Elmagyarázná valaki, hogy szerinte ez hogy lehetséges?
ez hogy? A szerződést az ügyvédnél írják alá. Az eladó és a vevő. Az ingatlanos oda szokott menni, hogy a foglalóból rögtön elkérje a részét (jellemzően az első pénzmozgáskor jár a jutalék), de ő az adásvételi szerződésben nem szerepel. Az ügyvédet a vevő bízza meg, és fizeti. Az ügyvéd pedig azt írja a szerződésbe, amit a felek kérnek (a jogszerűség keretein belül persze). Hogy kerülhetne a szerződésbe olyan kitétel, hogy a vevő még 2 milliót fizet az ingatlanosnak?
Hasonló sztorit én is halottam, de kicsit másképp (hihetőbben). Ha az eladó alul árazza az ingatlant (ami nagyon nem jellemző amúgy), akkor az ingatlanos azt mondja, hogy jaj, magamnak is éppen most keresek ilyesmit. Vagy ha fél, hogy ez túl átlátszó, akkor van egy ismerőse jelentős forgótőkével, aki azonnal szerződik, és hamarosan nyereséggel továbbadja, a hasznon meg osztoznak.
Én értem amit TE mondasz, hogy zsebbe fizeti valaki a differenciát az ingatlanosnak (bár nem tudom miért éri ez meg valakinek, de mindegy) meg azt is értem, hogy vannak "ügyeskedő" ügyvédek, de itt a SZERZŐDÉSBEN szerepelt a 2 millióval magasabb ár, ezért arra vonatkozik az értetlenkedésem.
Teljesen életszerűtlen a szituáció!
Én voltam az a valaki és változatlanul nem értem, de mindegy!
Amit nem értek az az a része, hogy technikailag hogy tervezte megkapni a 2 milliót az ingatlanos a tulajdonostól, ha az az adásvételiben szereplő összeg volt?
A másik, hogyha valaki szemben ül a tulajdonossal és kiderül. hogy a cuccnak csak 23 millió az ára, akkor
- a vevő miért nem örül, hogy 2 millió a zsebében marad,
- illetve miért megy vissza az üzlet a tulaj részéről, amikor kiderül, hogy ott ül valaki, aki a 25-öt is megadja?
- de ha már kölcsönösen nem bíznak az ügyvédben sem, akkor miért nem kapják karon egymást és mennek el egy másik ügyvédhez, ahol 24-ért gazdát cserél az ingatlan és mindketten jól járnak?
Tényleg és őszintén hálás lennék, ha ezt valaki ERRE AZ ESETRE vonatkozóan magyarázattal szolgálna, mert ez így nem frankó.
Létezik, székesfehérvár kelemen bélán akartam 6hónapja eladni egy 3szobás lakást 18millióért, első telefonáló egy ingatlanos volt, aki azt mondta, 5%-ért eladja nekem 1 héten belül 21millióért...
Így is lett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!