Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mikor oldódik a patthelyzet?

Mikor oldódik a patthelyzet?

Figyelt kérdés

Mert most az van... az eladók várják a járvány, és a válság végét, a vevők pedig várják az árcsökkenést.

Továbbra is az egekben az árak, és senki nem hajlandó egy forinttal sem lejjebb vinni az árat. De egyébként a járványtól függetlenül sem... Még inkább sokan felviszik, hátha el tudják még adni "jó áron". Persze nem fogják.

2020. ápr. 6. 10:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

10: A gazdasági visszaesésnél az ingatlan piac is visszaesik. Tehát ne úgy képzeld el, hogy attól lesz olcsó a nm ár, mert a bedőlt hitelesek eladják a saját hajlékukat munkahely elvesztés miatt. Valószínűleg ez lesz a legkevésbé jellemző.

Arra gondolj, hogy :

1. Az elmúlt években az alacsony betéti kamatok miatt akinek pénze volt, lakást vett. Akinek nem volt elég kess, hitelt vett fel, alacsony kamattal. A kormány még erre ráfejelt a CSOk-kal. Erre mondják azt, hogy lufit fújt a piac. A csok-képes ingatlanok árába beépítették a csok összegét az eladók. Így lettek a 9M-s határ úti kutyaszarszagú kétszobások 22M-s vágyálmok.

2. Ha beütött a córesz, nem csak az eladónak szűnik meg a munkahelye: a potenciális vevőknek is. Ha van önerőd, de leépítenek a cégedtől, te se lakáshitelért folyamodsz első körben. Már csak azért sem, mert nem kapnál. A bankok is behúzták a féket, nem is engedik ki szerintem, amíg rángatják a forintot.

Már most látni fészen több nyelvet beszélő embereket, akik szélnek lettek eresztve, és munkát keresnek. Bármilyet. Pedig itt csak egy hónapja tart a tré.

Ha sokáig nem pörög a gazdaság, a befektetők nem tudnak pénzt csiholni az ingatlanok hasznosításából.Inkább vennének beesett részvényt. Az üres ingatlannak is vannak költségei. Inkább időben túladnak a gázosabbakon, mint hogy rájuk rohadjanak. De ha a vevőnek kevés a pénze, akkor kevésért tudják eladni. És kevés lesz a pénze, úgy néz ki. Hiába ígérik, hogy mindenkinek lesz munkája. Lenni lesz, de milyen? :)

4.Az ingatlanok árrobbanása nem vidékről indult. Hanem Bp-ről. Budapesten fogják még a lufi száját, de krvára szivárog , mindenki hallotta a jellegzetes sivító hangot, ahogy az airbnb kifingott. És az albérletek is szépen süvítve szökkennek ezen az izzadt ujjakkal szorongatott szelepen kifelé. Majd ha ezt látják az agglomerációban, és az ingatlan fejlesztők is előveszik a számológépet a fiók mélyéről, leszállnak az árak a valós értékekre ott is. A valós fizetőképes kereslet fogja belőni az árakat, akik már nem vesznek fel 15 évre 10M-t, mert nem lesz biztos a munkahely egy csomó szektorban.

Ja, nem tudom, tudja-e valaki, hogy a CSOK-ot lehet még egyáltalán igényelni? Úgy értem nem elvileg, hanem gyakorlatilag!

Mindegy is, volt már ilyen, amikor az ingatlan piac kénytelen volt belenézni a magyar rögvalóság opálos tekintetébe. Akkor lehetett egész jó részben felújított családi kétszinteseket venni 16M körül, nagybudapest vonzásában:akkor azok vettek, és akkorát, akiknek volt rávaló, és amekkorára.

2020. ápr. 11. 16:53
 12/16 anonim ***** válasza:

Még kis türelem, és megindulnak a panellakásárak lefelé.

Sőt az új építésűeknél is kénytelenek lesznek lemondani a beruházók az extra profitról,

és a 2-300%-os haszonkulcs helyett be kell érniük a szerény 100%-kal is.

2020. ápr. 12. 14:57
 13/16 A kérdező kommentje:
Engem a panel hidegen hagy... de érdekes mindenki azokról beszél. Na ugye, hogy a családi házak, főleg a megyeszékhely közelében nem le, hanem még fel fog menni?
2020. ápr. 12. 14:58
 14/16 anonim ***** válasza:
Egy kicsit más téma, de ids kapcsolódik. Ahogy az eladók se akarnak engedni az árakból, úgy a járványhelyzet még jobban betett a lakás építéseknek, felújításoknak. A járvány óta még nehezebb szakembert találni. Aki meg kijön, mostmár többszörös árat kér, úgymond veszélyességi pótlékot a járvány miatt. Ha nem fizetsz, megy máshova.. Egyre durvább a helyzet.. Mondhatjátok, az embereknek kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy lakást ujitsanak fel, de sokan vannak ilyen helyzetben. Könyörögnöm kell szakiknak. Én lakásvásárlás után vagyok, barátnőm kazánjavitás, kollégáim térkövezés kerítés kolléganőm fürdőszoba felújítás közepén rekedt meg.
2020. ápr. 12. 20:19
 15/16 anonim ***** válasza:
Én november óta hirdetek 7. kerületi panelt, már 1 milliót csökkentettem, de a rohadt vírus miatt már érdeklődő sincs, csökkenthetem én akárhova :(((
2020. ápr. 13. 14:59
 16/16 A kérdező kommentje:

"1 milliót csökkentettem"

Mennyiből is...? 14-15 milliós ingatlannál a reális min. annyit engedni (csak 6%!), kezdésnek, nem 30-40 milliós tételnél.

2020. ápr. 13. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!