Befektetsnek hol vennetek zartkerti ingatlant?
Nagyon rizikós.
Lehet hogy egy életre rajtad ragad, ha nem lesz soha belterület..
"Az orszag melyik teruleten popularis ez meg?"
Nagyjából minden megyeszékhely és nagyobb város környékén.
Én nem venék, mert az új szabályozás miatt ez is olyan már mint a szántóföld, ha jól tudom..
Azaz legalább egy év mire a nevedre kerül...
Mellesleg mi a terved vele?
Megveszed, és viszi a pénzt?
Vagy odaköltözöl, nincs munka vagy nem fizet jól aztán nyomorogsz?
Nyomod a háztáji gazdaságot aztán ahogy esik úgy puffan?
Befektetésnek csakis belterületi építési telket vennék. Külterületi ingatlan hosszútávú értéke nagyon bizonytalan. Igen, előfordul, hogy belterületté nyilvánítják, ami egyenlő a főnyereménnyel, de ez nagyon ritka dolog. Ez rengeteg pénzébe kerül az önkormányzatnak, alaposan meggondolják.
Ha kiveszed művelés alól, akkor kapsz rá 3% beépíthetőséget, de az kb. semmi. Max 50 m2-es kis vityillók. A beletett építőanyag/munkadíjat sose látod viszont, cserébe viszont probléma lesz minden közművel, közszolgáltatással.
Sokan feketén túlépítik a telket, ami eladhatóság szempontjából csak ront a helyzeten. Örök para a hatóságtól...
Az előttem hozzászólók némelyike igencsak nem ismeri a zártkertet....
Befektektésnek max olyat, ami belterülettel határos, vagy közművesített, illetve jól meg kell azt nézni.
Ha építeni és lakni akarsz, legtöbb helyen megteheted. Ez nem rizikós, csak bevállalós. (Hivatalos része függ az önkormányztattól, HÉSZ-től). Az ingatlan olcsóbb, a lakhatás lehet olcsóbb és drágább is mint belterületen, ez sokmindentől függ. Viszont itt neincs kötelező közmű, közösségi kiszolgálás (iskola, óvoda, egészségügy, kocsma:) templom stb...) Általában autós környezet.
Belterületbe nem vonnak semmit. Azt ki kell járni, sok ingatlantulajdonosnak összefogni és saját költségen átminősíttetni. Ez drága és sok esetben érdekellentétekkel is jár.
Ha most fiatal vagy, sok pénzed van, vegyél több telket jó helyeken, mire nyugdíjas leszel, egyik másik bejöhet.
De ha kis pénzed van, ez felejtős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!