Van-e akadálya annak, hogy a gyermekemnek eladjak egy ingatlant?
"Fontos, nem ajándékozni, hanem eladni."
Pedig célszerűbb lenne ajándékozási szerződést kötni ő meg kifizeti neked a pénzt, különben fizethet sok százezer illetéket a navnak.
3/3
Szükségen van a pénzre, mert a másik gyerekemet is támogatnom kell, ha ajándékozás címén szerzi meg a tulajdonjogot, hitelt nem kap és én sem jutok hozzá a pénzemhez. Tudom, illetéket kell fizetnie, de sajnos nem állok úgy, hogy a gyerekeimnek ingatlant vegyek. Egy kedvező árú lakás is nagy segítség. Különben évekig fizetheti az albérletet,és e mellett ha valaha össze tudná szedni az önerőt, hogy saját ingatlant vegyen.
"Szükségen van a pénzre"
Írtam hogy kifizeti az összeget, csak maga a szerződés lenne ajándékozási. Így te is pénzhez jutnál, a gyereked egy lakáshoz, a nav pedig elesik 500 000 ft illetéktől. Mindenki jól jár kivéve a navot.
Ha nem ajándékozod , hanem eladod hivatalosan a saját gyermekednek, akkor te vagy a legnagyobb balek az országban.
Kifzettetsz a gyerekkel 4 százalék illetéket, az ajándékozás pedig illetékmentes...
Ha jól értem a gyereknek nincs pénze megvenni, hitelből fizetné ki neked.
Neki ajándékozod (jóval olcsóbb)
Felvesz egy jelzálogot a házra, odaadja neked
"Felvesz egy jelzálogot a házra, odaadja neked"
A jelzáloghitelt nem ismerem, ennek utána járok.
Sokat segítettetek, köszönöm szépen mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!