Ingatlan árverésen hogyan tudok ingatlant venni?
Először is olvasd át a végrehajtási törvény ingatlan-végrehajtás részét a 136. §-tól.
Aztán olvass el mindent a végrehajtói kar honlapján.
Aztán ha kinéztél egy ingatlant, akkor menj oda, és beszélj a lakókkal! Kérdezd meg, hogy mi a tervük stb., illetve nézd meg, hogy egyáltalán milyen emberek laknak ott, hisz sok dolgod lesz velük.
Csak arra tudsz licitálni, amit lepapírozol és átutalod rá a 10%-ot. A 10% beleszámít majd a vételárba, vagy visszakapod. A licitálás szerintem értelmetlen. Meg kell egyezni a tulajjal és kifizetni a tartozását (persze ez csak egyes esetekben éri meg....). Maga az internetes licitálás egy lutri, márcsak műszakilag is kockázatos, semmi sem garantálja, hogy a neted nem áll le licit közben:) ilyenkor buktad az energiádat...
Elvileg akár nyerhetsz is, a licit során látod, hányan vannak még veled versenyben.
Ha nyersz, az ingatlanban lakót neked kell kitessékelni. Sok sikert a szerzett jogaidhoz. Mehetsz bíróságra:)
Nagyon meg kell nézni, mire licitálsz. Én csak ismerősre vagy rokonra licitálnék, de ezeknél még akár megelőzhető is lenne.
"Meg kell egyezni a tulajjal és kifizetni a tartozását"
Ez azért nem ilyen egyszerű (nem minden esetben járul hozzá a végrehajtó, főleg akkor nem, ha magas a tartozás) és nem kis bukta lehet benne.
Az árverési vétel után a tulajdoni lap "tiszta" lesz!
"Ha nyersz, az ingatlanban lakót neked kell kitessékelni."
Általánosan ez sem igaz, van hogy üres az ingatlan.
De licitálni amúgy is csak 1/1 tulajdonra érdemes, vagy max nagyon-nagyon jó befektetésként résztulajdonra.
5-ös troll
Nem megy az olvasás? Vagy nem ismered a szavakat?
Odaírtam, minek cáfolod meg?
(persze ez csak egyes esetekben éri meg....)
és
van hogy üres az ingatlan...
Ja, bocs, végülis saját gondolatot nem is tettél hozzá.
Mielőtt kritizálsz rakd össze a fejedben a leírtakat.
# 6!
Mi a baj? Csalánra pisiltél korán reggel?
Ritka sz@r életed lehet, ha egy pontosításon ennyire felakadsz!
"Odaírtam, minek cáfolod meg?"
Azért mert leírsz valamit az nem lesz szentírás!
Közel sem biztos, hogy jó megoldás egyezkedni a tulajdonossal, de Te ezt fel sem fogod, legyen a te bajod. Ezt meg én írtam le!
"Ja, bocs, végülis saját gondolatot nem is tettél hozzá."
Helyesbítettem a hibás tanácsodat!
"Mielőtt kritizálsz rakd össze a fejedben a leírtakat."
Ilyet gondolom azért írsz, mert nem megy a néma értő olvasás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!