Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Marina parton kik tudnak...

Marina parton kik tudnak lakást venni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Múltkor egy zenei klipben láttam a háttérben, aztán a google street view-n megnéztem Budapesten a Marina partot. Elég pofásan néz ki a környék. Nem a tipikus lepukkant panellakásos lakótelepi feelingje van. Kíváncsiságból megnéztem a neten milyen árban vannak ott lakások és teljesen elképedtem. 2 szobás lakások vannak 46-65 millió között. De még 1 szobásat is bőven 30 millió felett láttam. A 3 szobások meg 80 millió felettiek.

Azért valljuk be, ezek már olyan szintű árak amit még az sem tud csak úgy összehozni aki programozó és 6-700 000-et keres nettóba havonta. De akkor kik élnek ilyen helyen? Mivel társas lakások, nyilván nem politikusok. De akkor mivel kell foglalkozni, hogy valaki annyit keressen, hogy ilyen helyen tudjon élni? Mert amúgy meg a környék (legalábbis maga a lakótömb rész) szépnek tűnik és a panoráma is. Több helyen olvastam már, hogy prostik és drogdílerek, de azért nem hiszem, hogy minden lakásban azok laknának. Meg amúgy a street view-n épp láttam, nem is feltétlenül luxus kocsik állnak a lakások parkolóiban, hanem Astra csak meg hasonló kategóriájú autók. Szóval ha milliomosok laknának, azért sztem luxusabb autók állnának ott, nem? Ettől függetlenül nekem ilyen árban egy lakás sztem örökké álomkategória marad.

2020. márc. 10. 13:00
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Komplett lépcsőháznyi lakások vannak izraeli tulajdonba. Nagyrészüket nem is lakják... A somszédok szívnak télen, mert nem fűtik őket oldalról
2020. márc. 10. 13:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de nem is olyan régen nem ennyibe kerültek a lakások, simán lehet, hogy kb. 8 éve vették meg a lakásaikat az ott lakók. Én is akkor vettem 6 millióért belvárosi lakást.
2020. márc. 10. 13:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Külföldieké a zöme és tényleg sok a prosti, de ők csak bérlik.
2020. márc. 10. 13:46
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

2-es! Igen, azt sejtettem, hogy pár éve még ott sem voltak így elszállva az árak. De ez nagyon durva, hogy most milyen árak vannak.

2020. márc. 10. 13:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Most mindenhol hasonló árak mozognak szinte. Nem csak a Marina az egyetlen újszerű/újépítésű lakópark, ahol ilyen árakkal veszik a lakásokat, mint a cukrot.

Félig-meddig foglalkozom ingatlanokkal (bár inkább új házakkal, ikerházakkal), én azt látom, hogy emberek brutális hitelekbe vágnak bele az álomházukért cserébe.

Van köztük mindenféle. Bár ismétlem ez családi házas lakóövezet, ahol csak egy telek megy 50-60 millióért és még építkeznek is rá. Nyilván nem kis szolid 80 nm-es házakat. Van köztük multi ügyvezető, politikus, multinál dolgozó kereskedelmi igazgató, de külföldről hazatelepült középkorú pár is. Ha ezt nézem, akkor a Marina még nem is vészes árakon mozog.

2020. márc. 11. 08:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem többségében az ilyen instacsajok meg hasonló ingyenélő népség lakja akiknek milliárdosak a szüleik, azok valami villában laknak vidéken, ezek meg "függetlenedtek" tőlük (értsd: bármiféle tanulmány/végzettség nélkül a nyakukba sóztak pár milliárdot amiből vehettek luxuslakást, Ferrarit, luxus ruhákat, külföldi utakat és még tudja mit), és ilyen lakásokba költöztek, mert ezek közel vannak a belvároshoz ahol a felszínes pénzszóró életmódjukat élik (drága éttermek, luxusbutikok, éjszakai szórakozóhelyek), meg mégse akkorák mint egy 20 szobás 20 hektáros villa amit takarítani meg karbantartani is kell.
2020. ápr. 5. 00:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Jártam ott nemrég. Nagyrészt fiatalokat, középkorúakat láttam, és elég sok volt a fura arc. Meglepően fiatal csajok is voltak, de nem egy kínait is láttam. Sok lakás van meghirdetve, nyilván nem nagy a hazai fizetőképes kereslet rájuk... felhívtam találomra négy ilyen lakást, kettő tulajdonos orosz volt. Én arra tippelnék, hogy sok lakás külföldi befektetők, letelepedési kötvényesek tulajdonában van, vannak újgazdagok, meg fehérgalléros bűnöző arcok. Nem laknék ott egyébként. Az egész baromi steril, lélektelen és szervetlen. Százszor inkább a Római-part.
2020. máj. 18. 15:47
 8/8 anonim válasza:
100%
Mert a nagy prémium autók a mélygarázsokban állnak lent, amit nem látsz… Astra stb. max a takarító vagy aki vendégségben van
2021. okt. 4. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!