Marina parton kik tudnak lakást venni?
Sziasztok!
Múltkor egy zenei klipben láttam a háttérben, aztán a google street view-n megnéztem Budapesten a Marina partot. Elég pofásan néz ki a környék. Nem a tipikus lepukkant panellakásos lakótelepi feelingje van. Kíváncsiságból megnéztem a neten milyen árban vannak ott lakások és teljesen elképedtem. 2 szobás lakások vannak 46-65 millió között. De még 1 szobásat is bőven 30 millió felett láttam. A 3 szobások meg 80 millió felettiek.
Azért valljuk be, ezek már olyan szintű árak amit még az sem tud csak úgy összehozni aki programozó és 6-700 000-et keres nettóba havonta. De akkor kik élnek ilyen helyen? Mivel társas lakások, nyilván nem politikusok. De akkor mivel kell foglalkozni, hogy valaki annyit keressen, hogy ilyen helyen tudjon élni? Mert amúgy meg a környék (legalábbis maga a lakótömb rész) szépnek tűnik és a panoráma is. Több helyen olvastam már, hogy prostik és drogdílerek, de azért nem hiszem, hogy minden lakásban azok laknának. Meg amúgy a street view-n épp láttam, nem is feltétlenül luxus kocsik állnak a lakások parkolóiban, hanem Astra csak meg hasonló kategóriájú autók. Szóval ha milliomosok laknának, azért sztem luxusabb autók állnának ott, nem? Ettől függetlenül nekem ilyen árban egy lakás sztem örökké álomkategória marad.
Köszönöm a válaszaitokat!
2-es! Igen, azt sejtettem, hogy pár éve még ott sem voltak így elszállva az árak. De ez nagyon durva, hogy most milyen árak vannak.
Most mindenhol hasonló árak mozognak szinte. Nem csak a Marina az egyetlen újszerű/újépítésű lakópark, ahol ilyen árakkal veszik a lakásokat, mint a cukrot.
Félig-meddig foglalkozom ingatlanokkal (bár inkább új házakkal, ikerházakkal), én azt látom, hogy emberek brutális hitelekbe vágnak bele az álomházukért cserébe.
Van köztük mindenféle. Bár ismétlem ez családi házas lakóövezet, ahol csak egy telek megy 50-60 millióért és még építkeznek is rá. Nyilván nem kis szolid 80 nm-es házakat. Van köztük multi ügyvezető, politikus, multinál dolgozó kereskedelmi igazgató, de külföldről hazatelepült középkorú pár is. Ha ezt nézem, akkor a Marina még nem is vészes árakon mozog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!