Te mit vennél, panel lakást, vagy vályogházat?
Ez a 2 lehetőségünk van, vagy egy 50 m2 panel, vagy egy közepes állapotú 90 m2 vályog, amin kell újítani.
Az újítás nem vészes, bár a vályog tartogathat meglepetéseket. Kb. 10 évre tervezünk, a vályog fele húzunk, de az a félelmem, hogy azt nem fogjuk tudni konnyen eladni. De a panel sem tul nepszeru... Ti mit gondoltok?
Panelben semmiképpen, mert az nem embernek való.
Kertes vályogházban laktam. Ha rendben van, akkor élhetőbb.
Az ország melyik részén nem népszerű egy panel?
Nem tudom, hogy hol van az a panel, de ahol én lakom, ott egy 50 nm-es panel árából építenék az agglomerációban egy új házat. Sajnos az enyém csak 33 nm, így sakkozni kell
Nedves a vályog, de 2 szaki is azt mondta, hogy csak annyira, amennyire az atlag valyog, (amihez még nem nyultak) szokott lenni.
Panelban meg sosem laktam, a valyoghoz huz a szivem, csak felek, hogy nem fogok ra vevot talalni. (Most 70 eves)
Nem mennék panelbe, mert nem nekem való életforma egy zajos, büdös kaszárnya.
Téglaházban lakom, de a nyaralónk vályogból volt (15 évig birtokoltuk) ráadásul olyan helyen, ahol magas volt a talajvíz. Ennek ellenére csontszáraz volt, mert 60 cm-es kőalapon állt. Csodálatos ház volt, imádtuk.
Egyébként nem csak a hosszú parasztházak készültek vályogból, a 60-as, 70-es évek elején készült kádárkockák 70%-a is vályog.
Ha nem vizes a vályog, akkor egy napon nem lehet említeni - nekünk - egy panellel.
Én vályogpárti vagyok, de sehol nem előírás, hogy egy vályognak vizesnek kell lennie. Ahogy írtam is, a miénk sem volt egy hangyányit sem vizes.
Olyat keress, aminek van valamilyen alapja, nem közvetlenül a földön áll. A vizes vályogot hanyagold!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!