Telek kimérésének mi a hivatalos menete?
"Ez a kerítés ott van 83 óta, az eltulajdonítás nyilván nem működik, mert "új" tulaj vagyok, nincs meg a 15 év"
Az elbirtoklásba a korábbi évek is beleszámítottak volna, ha elindítod az eljárást.
Még elindíthatom, ha ez egy nem hivatalos "kitűzés". Értem én, hogy menete van, azt gondoltam, a kérdés pont ez, hogy mi a menete! :)
Helyzetelőnybe akarok kerülni, semmi más, ezért akarok tisztában lenni azzal, hogy hivatalos telek kimérés esetén nekem erről tudnom kellett volna-e (mint szomszédnak), azaz tudni akarom, hogy ez hivatalosan történt-e meg, ezért kérdeztem, hogy értesíteniük kellett volna, mert ha igen, akkor ez tutira nem hivatalosan történt.
Értesítenek róla előre, bejelentett időpontja van.
Minden érintett (szomszéd) megkapja.
Csinálják ezt magánban,meg hivatalból is .
A földmérő viszi a kis műszerét,és a műhodról dolgozik.
Nagyon gyorsan megtörténik,oda kerül a cövek ahova kell pontosan .Erről igazolást is ad,azután összehasonlitják a földhivatalban lévő rajzzal.Ha régi nem jó,vagy valami hiányos,azt korrigálják.Ezért jó,ha szomszédok is ott vannak a mérésnél.30 ezer lehet már egy kimérés .
Sőt, egy disznót is nyársra kell húzni és a falut is meg kell hívni a naaaaaaagy eseményre.
Fenéket! Bármilyen geodéta vagy földmérő társaság kimehet és pár perc alatt leüti azt a pár karót. Senkit nem kell kiértesíteni.
"Fenéket! Bármilyen geodéta vagy földmérő társaság kimehet és pár perc alatt leüti azt a pár karót. Senkit nem kell kiértesíteni."
Csak az nem lesz hivatalos.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!