Ingatlan ajándékozása helyett adás-vétel (egyenes ági rokonok közözz)?
Adott egy ház melynek az ajándékozásába édesanyám bele menne, az ajándék visszakérési lehetőség miatt gondolkodtunk az adás vételen. Mivel úgy tudjuk ezt nem leht kizárni, ő meg belátja, hogy a kora miatt lehet hogy valaki egyszer befolyásolja majd a döntése miatt...stb.
Lehetséges, hogy egy 30m+ értékű ingatlan tulajdonrészének több mint felét pl 60-75%-át szerzdőssel stb. 1-2m ft értéken értékesít nekem? Ilyen esetben az illetéket egyáb költséget adót..stb. hogyan kellene számolni? 35 év alatti vagyok első ingatlanom lenne (forgalmi-szerződésbe köttött 2mft érték vagy tényleges érték)
"Az illeteket nem az adásvétel, hanem a piaci értéke alapján róják ki."
A nagy fenét, normális áron vettek egy lakást, kijött a nav, fel is emelték az illetéket...
Nem tudom, miért pontozták le a 9-es választ, pedig teljesen igaza van: az illeték 4%.
Amúgy Kérdező, ajándékot visszakövetelni nem olyan egyszerű ám! Bírósági per, bizonyítás, stb. Nem hiszem, hogy csak úgy poénból belekezd ebbe bárki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!