Adott egy kB 1200nm és telek. A tulajdoni lapon az ál, hogy zártkert, müvelés alól kivett, de a besorolása kért?
Nem igazán értem és szeretnénk ellerülni a 2 hónapos kitűzést illetve a macerát a mezőgazdasági hivatala.
Szóval kivonánk átminősitenénk
De hogyan és mire?
Hogy csak könnyedén átlehessen írni a nevemre illetve a késöbbielben építenének rá egy 35 nm házikót.
Szóval a besorolása kert
Hogyan lehetne ezt gyorsan és könnyen elintézni
Illetve mi legyen a besorolása?
Voltam ügyvédnél azt mondta hogy ez így nem jó és az átírás is legalább egy éves procedúra...
Mert az önkormányzat és a mezőgazdasági hivatal meg a farc se tudja kinek kell benyitani több példányos adás vételi meg hivatalos papírokat.
Nem igazán értem ezt a dolgot
"Szóval most venném meg ezt a telket és szeretném ha a nevemre kerülne"
Ki kell várnod. Nincs más.
Egyébként, hogy hozzá is szóljak, szerintem nincs olyan zártkerti / külterületi művelési ág, vagy hrsz., aminél ne kéne elővásárlási jog miatt kitűzni. Ez már csak ilyen.
És azt is kéne tudni hogy hány %-ig beépíthető, mert te 3%-ig akarod beépíteni, van ahol ennyi a max.
Egyenesági rokoné a telek?
Mert akkor szerintem elég egy ajándékozás, akkor gondolom nem kell kiírni.
Ha művelés alól kivett, akkor már nem tartozik mezőgazdasági területnek, ezért nem is kell kihirdetni.
Mire akarnád átminősíteni?
Lehet hogy valami nem lett bejegyezve a földhivatalnál?
Érdemes lenne a helyi önkormányzat építésügyi osztályán megkérdezni, hogy mi van ezzel a területtel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!