Családi ház leválasztott felső szintjét eladni vagy kiadni éri meg jobban?
Adott ismerősömék kétszintes családi háza, melynek két szintje két külön lakrész, egymástól teljesen elválasztva, külön bejáratokkal és külön, kb. 500-500 négyzetméteres telekrészekkel (megosztási szerződés van).
A felső szint kb. 80-100 négyzetméteres, nappali + 2 szobás, jelenleg nincs használatban, de felújított, jó állapotú. A hozzá tartozó leválasztott telekrészen garázs, sufni és egy kis fedett kiülő is található. (Az alsó szintet a tulajdonosok lakják, állapota közepes-jó.)
A felső lakrészt szerintetek eladni vagy kiadni éri meg jobban? Tulajék az eladás pártján állnak, habár nincs szükségük a hirtelen jövő nagy összegre. Elmondásuk szerint olyan 40-50 millió közötti áron hirdetnék meg. Én személy szerint úgy látom, hogy az ő esetükben inkább a kiadás lenne jövedelmezőbb (szvsz. bérlőt találni egyszerűbb egy leválasztott lakrészre, mint vevőt), erre is próbálom őket rábeszélni. Ti eladnátok vagy kiadnátok?
A ház elhelyezkedése: pesti oldal külvárosa, jó környék, csendes utca, kiváló tömegközlekedés 5 perc sétára.
Pesti oldal külvárosa (XVII-XVIII ker?) társasháznak minősülne a felső szint eladásával, de közös tulajdonú telekkel.
Baromi szerencséjük kell hogy legyen 25-30 milliós eladási ár megfizetése esetén, de én pont a helyükben nem mernék idegenekkel közösködni.
40-50 millióért önálló családiházat kapsz, nem egy ház felső szintjét..
Budán talán elmenne ennyiért, de ha pesti oldal, felejtsd el, főleg az ilyen 18.19. kerületben..
Eladni szerintem csak "áron alul" lehetne (40 millióért semmiképp). Ennyiből az ember már sajátot akar, nem egy ilyen megosztott öszvér megoldást.
Én azt javaslom, hogy hirdessék meg, akár a gondolt piaci árnál kicsit alacsonyabban, így sok jelentkező lenne és lehetne válogatni. Inkább legyen egy kicsit kevesebbért egy normális, megbízható, rendes bérlőm hosszú távra, mint hogy 1-2 jelentkezőből kelljen választanom egy félhülyét, akik évente cserélődnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!