Ti vennétek idén, akár az év végén budapesti lakást? Vagy várjak ki? Miért csökkentek jelentősen az adás-vételek?
Ti vennétek idén, akár az év végén budapesti lakást? Vagy várjak ki?
Az ért csökkentek jelentősen az adás-vételek, mert az embereknek nincs pénze, vagy minden szuper állampapírban van, esetleg mindenki kivár?
Nekem az a sejtésem, hogy most a vevők szeretnének diktálni, betették állampapírba a pénzüket, de majd ha lejárnak ezek az állampapírok, akkor sok készpénz önti el a piacot, és megint emelkednek az árak. Ez reális lehet?
Sok éve gyűjtögetek, baráti albérletben lakom nagyon olcsón, de már majdnem elegendő pénzem van egy budapesti, kb. 40 négyzetméteres lakáshoz.
Mikor lesz megfelelő időpont elkölteni a pénzemet?
Azt mindannyian tudjuk, hogy nincsenek vásárlók, különben nem esett volna 80 százalékot a piac. De mi a feltételezett oka?
Pl. egy fiktív helyzet:
Mindenki kivár októberig, mert októberi sörfesztivál idején kell lakást venni. Ebben az esetben, amint beindulnak a sűrű adás-vételek októberben, 20 százalékot fog emelkedni a lakások ára.
Szóval nagyon nem mindegy, miért állt meg a piac.
Én továbbra is kitartok a tippem mellett, hogy minden készpénzes, vagy a hitelhez kellő készpénzes önrésszel rendelkező vásárló betette a pénzét állampapírba, de annak első lejárataikor (jellemzően egy kb. 2024-ben lesz) elözönlik a lakáspiacot a vevők.
Az állampapírt először 6 havonta, majd egy év után évente ki lehet váltani, tehát nem kell megvárni a teljes lejáratot.
Ennek ehhez semmi köze.
Aki nem akar bajlódni az albérlőkkel, az teszi állampapírba.
De ilyen rossz forint mellett még így sem nagyon éri meg szerintem...
2010-ig szokás volt irányárnak az érték kétszeresét beírni.
Aztán felnőtt egy generáció aki ezt nem tudta, de ilyen árakkal hirdettek. Aztán felnőtt 1 generáció aki bekajálta ezeket az árakat.
Most az otpip feleakkora, mint a dunahouse. Ennyi bankos ház, még a történelemben nem volt.
Most jön a következő generáció, aki már csak röhög a 60millión.
150ezer ház, lakás van csak az ingatlan.com on.
Kb 1millió embernek elég ingatlan eladó van.
Az emberek többsége a hónap végéig nem tud várni, nemhogy éveket
7: Az alacsony ár relatív. Nem a mostani árakból kell kiindulni, azok messze nem a valóságot tükrözik. Napról napra nő a kínálati oldal, a jó helyen lévő ingatlanok esetében is, ezeket legfeljebb kevésbé érinti az árcsökkenés.
Kérdező: fogynak a CSOK-os vásárlók is, most csak az vásárol, akinek tényleg muszáj. A helyedben én várnék a nyárig, ha a kereslet visszaesése továbbra is ilyen mértékű lesz, akkor nyilván a vevői oldal kerül helyzetelőnybe. Egyébként azért minden attól függ, hogy mit szeretnél vásárolni. Panellakás esetében már akár most is fogsz tudni lépni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!