5,5 millió forintos ingatlan vásárlásánál 100000Ft ügyvédi költség az sok?
Igen.
0,5% a legelterjedtebb ár.
Egyáltalán nem extra sok. Nyilván van aki olcsóbban dolgozik, és van aki drágábban.
Meg azt nem említetted, hogy van-e hitel, függőben tartás, CSOK, haszonélvező, NAV-os kérelem... Azért ez sok mindentől függ, nem csak az ingatlan értékétől.
Ha hiteles és mindenes, amit fent leírtam, akkor 1% is lehet az ügyvédi díj, de mivel 550.000,- Ft-ot én is soknak éreznék, szerintem kb. 200.000,- Ft-ra tennék ajánlatot.
Ha semmi extra tényleg nincs benne, mert kp-s, azonnal fizetős, nincs probléma a tullappal, nincs "már régen meghalt, csak nem töröltettük" haszonélvező, és semmi ilyesmi, akkor mondanám a 100.000,- Ft-ot.
Én alá nem mennék, de tudom, hogy van olyan kolléga, aki igen. Ez egy szabad piac.
Azért érdekes ez az ügyvédi hozzáállás, kíváncsi lennék hogy mit szólnál, ha a csöpögő csaptelepedre azt mondaná a szaki, hogy százezer alatt rá se néz...
Te lennél legjobban felháborodva.
Hát pedig ők is ilyen árakat mondanak.
És az ingatlanügylet nekünk - közhiedelemmel ellentétben - rengeteg munka és főleg: nagyon nagy felelősség.
Egyik ügyfelem úgy jött hozzám, hogy valamit elbaltázott az olcsó ügyvéd, és nem jegyezték be a tulajdonjogát. Erről az ügyvédet a földhivatal kb. 3 hónapja értesítette, de az ügyvéd nem szólt. Akkor derült ki, mikor a nevére akarta íratni az órákat, és a közmű (ELMŰ asszem) tullapot kért, nem elégedett meg a szerződéssel, mivel az függőben tartásos volt, és jogosan észlelték, hogy abból tulajdonjog még nem következik.
Na, a gyanútlanul lekért tullapon ott volt a hónapokkal korábbi elutasítás. Tanácsomra hívták az ügyvédet, aki hebegett-habogott, végül csak kinyögte, hogy igen, ez történt, de már intézkedett, mert beadta újra. Igen ám, de közben három másik embernek is eladták az ingatlant, akik szintén még csak széljegyen voltak, így ügyfelem bekerült 4. helyre széljegyre. Az ingatlan sosem lesz az övé. Egyébként benne lakik és már milliókat költött rá.
Ez az ingatlanmaffia, amit az ügyvédnek (bár nagyon nem egyszerű!) ki kellene szűrnie, de ha nem, hát felel a kárért, amit okozott.
De ez csak egy példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!