Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 18méter széles és kb 65 méter...

18méter széles és kb 65 méter hosszú telkem ketté szeretném osztani és eladni a hátsó részt, amely egy erdővel határos tehát csak rajtam keresztül tudja majd megközelíteni az új tulajdonos. Eladható-e így? Úgy értem jogilag.

Figyelt kérdés

2020. jan. 16. 19:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen informálódj a helyi szabályzásokról, mielőtt telekosztásba kezdesz. Nálunk pl. szolgalmi úttal nem lehet így telket osztani. Nyeles kialakítással viszont lehet, vagyis a tulajdonába, egy helyrajzi számra kerül az az útnyi rész is, amin megtudja gépjárművel kényelmesen közelíteni az ingatlanát és megfordulni is képes ott.

Próbálkoztak már azzal is, hogy egy telekből csináltak két építési telket és egy magánutat, amelyik közös használatú magánút lett volna. Erre amikor én informálódtam még nem volt pontos szabályozás, úgyhogy nagyjából az elbírálás attól függött kihez került az ügy. Mára már szerintem ezt is tuti leszabályozták.

2020. jan. 17. 17:34
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Hasznos amit írtok.
2020. jan. 21. 23:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!