Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mikor mennek le az ingatlan árak?

Mikor mennek le az ingatlan árak?

Figyelt kérdés

Szerintetek a közeljövőben (5 év távlatában) elképzelhető, hogy jelentősen lejjebb menjenek az árak?

Emlékszem, hogy amikor 2011-ben eladtuk a házunkat, akkor 12 millió forintért vették meg. A mai napon pedig 40 millió forintért hirdetik ugyanazt a házat!!! Elképesztő!

2020. jan. 12. 13:35
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Fura érv, 2018 áprilisában meg 359 forint volt, akkor várható, hogy az ingatlanárak is csökkennek 12%-al?
2020. jan. 14. 16:45
 22/27 anonim ***** válasza:
2-3xosára emelkedtek az árak, -12% senkit nem fog megrázni.
2020. jan. 14. 17:08
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Minden jel arra mutat, hogy hamarosan csökkenés lesz az árakban.Csak az ingatlanosok meg a befektetők mantrázzák görcsösen ezt a "növekedés lesz", meg "csak stagnálás, de inkább lassú növekedés" dumát!

A legnagyobb ingatlan porál nyilatkozta, hogy 30%-kal csökkent a keresések száma a két évvel ez előtti, azonos időszakhoz képest.

Csökkentek az ingatlanos hitelek is, ezekből a CSOK 10%-kal.

Csökken a kereslet. Aki mást mond,az egyszerűen hazudik.

A befektetők valószínűleg még az ÁFA emelkedést sem fogják rádobni az árakra, ha ez a kereslet tovább csökken.

Az egyik,-szerintem fő ok- a kozmetikázott és a valós bérnövekedés közötti különbség. Nincs fizetőképes kereslet, de úgy tűnik, hogy hitelképes sincs.Még ilyen kedvező kamatfeltételek mellett sincs, és ez az, ami miatt most nem tudnak megszabadulni a kp-ra vett 17 milliós családi háztól a befektetők 27 milliós áron. Nem is lesz jelentős bérnövekedés, mert a VALÓS gazdasági teljesítmény nem indokolja. A munkaerőhiányt meg úgy tűnik, tök jól lehet kezelni az ukrán, török vendégmunkásokkal, akik beérik a havi nettó 180 ezerrel, vagy annyival se.

2020. jan. 15. 09:13
 24/27 anonim ***** válasza:
#23-nál a pont. Tényleg nem látják, nem AKARJÁK belátni az emberek hogy ez van.
2020. jan. 15. 10:06
 25/27 anonim ***** válasza:

23-24: Végre, már azt hittem, csak én látom így...

Decemberben még megértettem volna ezt a mantrát, gondolom sok vállalkozó próbált még időben kiszállni az új építésű projektekből, de most... Minden ellene szól az árnövekedésnek, stagnálásnak. Kíváncsi leszek a tranzakciós számokra, de nekem úgy tűnik, hogy most nagyon megállt az ingatlanpiac.

2020. jan. 15. 22:54
 26/27 anonim ***** válasza:
50%

[link]

Most már a 10%-os árcsökkenésig is eljutottak a szakértők, alakul ez...

2020. jan. 16. 14:36
 27/27 anonim válasza:
Nagyon nem fognak lejjebb menni az árak.Maximum lehet egy kissé csökkenni fog mivel a kínálat növekedni fog mindenki eladna ,de venni egyre kevesebben fognak mivel ezeket az árakat nagyon nehéz megfizetni.Így aki régóta árulja az majd egy idő után engedni fog az árból.
2020. jan. 27. 05:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!