Mikor mennek le az ingatlan árak?
Szerintetek a közeljövőben (5 év távlatában) elképzelhető, hogy jelentősen lejjebb menjenek az árak?
Emlékszem, hogy amikor 2011-ben eladtuk a házunkat, akkor 12 millió forintért vették meg. A mai napon pedig 40 millió forintért hirdetik ugyanazt a házat!!! Elképesztő!
Minden jel arra mutat, hogy hamarosan csökkenés lesz az árakban.Csak az ingatlanosok meg a befektetők mantrázzák görcsösen ezt a "növekedés lesz", meg "csak stagnálás, de inkább lassú növekedés" dumát!
A legnagyobb ingatlan porál nyilatkozta, hogy 30%-kal csökkent a keresések száma a két évvel ez előtti, azonos időszakhoz képest.
Csökkentek az ingatlanos hitelek is, ezekből a CSOK 10%-kal.
Csökken a kereslet. Aki mást mond,az egyszerűen hazudik.
A befektetők valószínűleg még az ÁFA emelkedést sem fogják rádobni az árakra, ha ez a kereslet tovább csökken.
Az egyik,-szerintem fő ok- a kozmetikázott és a valós bérnövekedés közötti különbség. Nincs fizetőképes kereslet, de úgy tűnik, hogy hitelképes sincs.Még ilyen kedvező kamatfeltételek mellett sincs, és ez az, ami miatt most nem tudnak megszabadulni a kp-ra vett 17 milliós családi háztól a befektetők 27 milliós áron. Nem is lesz jelentős bérnövekedés, mert a VALÓS gazdasági teljesítmény nem indokolja. A munkaerőhiányt meg úgy tűnik, tök jól lehet kezelni az ukrán, török vendégmunkásokkal, akik beérik a havi nettó 180 ezerrel, vagy annyival se.
23-24: Végre, már azt hittem, csak én látom így...
Decemberben még megértettem volna ezt a mantrát, gondolom sok vállalkozó próbált még időben kiszállni az új építésű projektekből, de most... Minden ellene szól az árnövekedésnek, stagnálásnak. Kíváncsi leszek a tranzakciós számokra, de nekem úgy tűnik, hogy most nagyon megállt az ingatlanpiac.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!