Melyiket ingatlant/életet választanád?
#14 igen ezek igazak is lehetnek.
Akkor vegyük a falusi! ház árnyoldalait :
-bejárási költség
- hétvégén reggel 7kor flexelő szomszéd, füvet nyírók stb
- disznószarszag
- trágya szag amikor csinálják az őszi szántást (gondolom ez kibírható pár napig..)
- kert rendezése
- egy lakást BÁRMIKOR eladhatsz, egy házat már nehezebb.
- úgy hozza a sors, hogy pl külföldre költözöl, lakást bezárod kész. Háznál fogadhatsz fel valakit aki lenyírja a füvet stb.
Rezsi kb azonos, mert egy panelnál közös ktsg 10+k, fűtés általány megint 10+k / hó.
-bejárási költség:
A cégek fizetik általában a 80%-ot
- hétvégén reggel 7kor flexelő szomszéd, füvet nyírók stb
Lehet, hogy van ahol IDŐSZAKOSAN előfordul, nekem a 20 év alatt nem volt ilyen gondom.
- disznószarszag
Ma már nagyon kevés helyen tartanak disznót, mert nem éri meg.
- trágya szag amikor csinálják az őszi szántást (gondolom ez kibírható pár napig..)
Mivel ma már nagyon kevés helyen tartanak, disznót, marhát,lovat, kecskét és egyebeket, ezért műtrágyával trágyáznak.
- kert rendezése
Nyilván olyan költözik ilyen helyre, aki ezt szereti csinálni, sokaknak ez a hobbijuk
- egy lakást BÁRMIKOR eladhatsz, egy házat már nehezebb.
Ezt a hülyeséget meg honnan veszed? Egy hónapon belül adtam el 3 házat, az ország különböző pontjain.
- úgy hozza a sors, hogy pl külföldre költözöl, lakást bezárod kész. Háznál fogadhatsz fel valakit aki lenyírja a füvet stb.
És akkor mi van? Nyáron a szezonban ki lehet bírni azt a havi 1-2 fűnyírást.
De te csak lakj panelben, annak aztán van jövője!:D:D:D
Persze, fizeti a munkáltató a benzin 80%-át?:DD Cégvezetőknek max.
Bérletet fizetik az tény.
De amúgy melyik megyéről beszélünk? Mert más pest megye, meg borsod megye..
"Persze, fizeti a munkáltató a benzin 80%-át?:DD Cégvezetőknek max."
Azoknak teljesen ingyen van korlátlanul.. :-)
Nekem így néz ki:Napi 2X20 km az 20 munkanappal 800km.
Egy bevált, egyszerű diesel gépem van 5l körül kajál az 40l üzemanyag havonta:~16000Ft. A cég 15Ft/km fizet tehát SAJÁT zsebből ~4000Ft/hó a költségem. Kollégám kb dupla annyit elautózgat mire a reggeli csúcsban a város széléről bevergődik,viszont teljesen saját zsebes mivel helybeli. :-)
#15! Hol található ez a statisztika?
Nálunk is dilemma volt egy ideig, hogy város vagy vidék, de beláttuk, hogy mi az a tipus vagyunk, akik nem szeretnek folyzon úton lenni, mindenért kocsiba ülna vagy épp a buszhoz rohanni. Ennrk ellenére nyilván van, akinek ez bejön, azért is laknak sokan agglomerációban/falun.
Szerintem azt mérlegeld, hogy városban/ falun gyereknek elérhető-e minden 18 éves koráig, neked/párodnak hogyan telne egy hétköznap és a hétvége (utazás, időre munkába beérni, gyerekért elmenni,bevásárolni, este szabadprogramok, sport, egyébb hobbik űzése illetve ha van igény kultúrára, művelődésre, állattartásra) és az alapján dönts. Aki város és vidék közt dilemmázik, az nem csak lakóhelyet választ, hanem életstílust is!.
Én pl vidéken nőttem fel, a mai napig szívesen járok a kisvárosomba, de egyelőre nem tudnám elképzelni ott az életemet. Nem azért, mert rosszabb, hanem mert hiányozna a választás lehetősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!