Kinek adják el az ingatlant ha több vevő is van rá?
Én most vagyok éppen ebben a helyzetben. 3 vevő mondta azt, hogy megvenné. az ingatlanos meg ugy oldot ameg, hogy ő nem fog licitáltani senkit, hanem annak adja el aki a bank szerint jobb vevő. Így elvileg én vagyok az, de még mindig nem szerződtünk, a hirdetés még mindig fenn van... hát fogalmam sincs mi lesz belőle. Állítólag még az ünnepek előtt foglalózok, de semmi konkrét nincs :(
Azért eléggé stresszes, végre találtam egy jó házat, normális áron. Már teljessen beleéltem amagam a bankos story óta, de nics rá biztosítékom, hogy tényleg az enyém lesz.
Nálunk ez úgy volt, hogy amikor rátaláltam álmaim házra akkor mondta a tulaj, hogy már van rá vevő, csak hoz majd egy statikust a hétvégén.
Én meg megkérdeztem a tulajt, hogy akkor egy statikust szeretne látni a hétvégén, vagy inkább 500ezr Ft foglalót most itt helyben?!
Mondanom sem kell, hogy az utóbbit választotta.
Egy tisztességes ingatlanosnál az, aki előbb megírja a vételi szándéknyilatkozatot (benne van, mennyit ajánl, hogy mikorra várható a szerződés, milyen ütemezésben, mikor hogy fogja kifizetni a vételárat), és tesz mellé valamennyi pénzt (és ezt az eladó aláírásával elfogadja)
Gyakorlatban... lehet, hogy licitáltatnak, jobb minél hamarabb foglalózni, ha tényleg tetszik a ház.
Sokan nem hiszik el, hogy több komoly vevő van adott ingatlanra, de a barátnőmmel és velem is történt, hogy kb. 20 percen múlt az üzlet - ő jól jött ki belőle, én rosszul. Más kérdés, hogy végül jobbat találtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!