Melyiket ingatlant/életet választanád?
Nekem belefér falun lakni, ha van 30-40 km-re egy jól felszerelt város. Bevásárolni havonta szoktam, tejet, kenyeret, húst lehet falun is kapni. Ma már nem is hiszem, hogy van olyan falu, ahol nincs egy Coop és 1-2 vegyesbolt, ha hirtelen kell valami. Ritka ócska zsákfaluban laknak ismerőseink, de ezek még ott is vannak.
Ha szórakozni akarsz, kocsival félóra alatt a városban vagy, ha inni is akarsz, akkor van vonat, vagy busz.
A vidéki lakosok 80%-a ingázik munkahelyre, iskolába. Alszanak, olvasnak, tanulnak, zenét hallgatnak, gépeznek, beszélgetnek és senki nem halt még bele.
Én akkor sem mennék panelbe, ha ingyen adnák, mert ha máshonnan nem lenne erről információm, elég a Gyakorit olvasgatni és eléggé hajmeresztő sztorik vannak.
Szórakozni nem jársz mindennap, élned viszont kell!
# 11 - Oké, hogy bemész vonattal inni a városba, de bírod is az első vonatig hazafelé? Nekem gyerekek mellől igen csak nagy szervezést igényel kimenni meginni 2 sört este 8-10:30-ig, mikor hazajön az utolsó busz (mármint városon belül). Vagy sétálok haza fél órát, vagy ha rossz az idő hívok egy taxit.
De amúgy nem is ezért választottam én a városi életet. A feleségem nem vezet. A lakásunktól 5 perc gyalog az óvoda. Mellette van egy bolt, egy középiskola, cukrászda, felnőtt és gyermekorvosi rendelők, meg pár kis üzlet (műköröm, masszázs, kacatosbolt). Kertvárosi alközpont. Ja, emg persze játszótér. Szóval nekem azért éri meg, mert ki tud mozdulni a feleségem is nélkülem, el tudja intézni a dolgait, tud emberekkel találkozni, el mer meni sétálni. A házunk előtt áll meg a busz, ami a belvárosba megy. Nincs hozzám kötve. Míg egy faluban társasága kevesebb lenne, valamint mindenért szabadságot kellene kivennem és elmenne fél nap pl. egy magánorvosi látogatásra.
Persze ezzel szemben szabadon pihenhetne a kertben, a gyerek is le lenne kötve. De mi az első opciót választottuk.
Ha csak a 2 opció közül kellene választani, akkor viszont lehet, hogy a családi ház. Mert azért az rossz, ha úgy megy haza az ember, hogy elmegy az életkedve még a környéktől is.
Panelben nem laknék, mert a leendő szomszédok nagy része az életet pokollá teheti
vagy ordítozó, mulatós roma,
vagy antiszociális,
vagy őrült szemétgyűjtögető,
vagy egész éjjel bulizó fiatal albérlők,
vagy sokgyerekes visítozó család,
vagy kutyatenyésztő 5-6 kutyával,
vagy tuf-tuf zenét basszuson dübörögtető tinédzserek,
vagy egész nap hangosan szexelő ribi,
vagy tv-t ordíttató félig süket nyugdíjas,
vagy mindenért a radiátort ütögető idegbeteg szomszéd,
vagy klumpában járó felső szomszéd aki ráadásul egész nap a bútorait is húzkodja.
Ezzel szemben egy -szinte- új családi ház, saját kerttel, garázzsal, esetleg egy kis medencével, már maga a mennyország.
Melyiket is válasszam??
A poklot, vagy a mennyországot?
Egy panellakásban csak lakni lehet.
Egy nyugodt családi házban viszont ÉLNI is lehet!
(A statisztika szerint kb. 10 évvel tovább mint egy panelben.)
Panelt semmiképp nem vennék teljesen mindegy hol és mennyiért van.
A városban is elüldögélsz 1 órát a dugóban csak nem tűnik fel...
Nekem nem igényem a napi bevásárlás és szórakozás, csak emiatt nem mennék városba.
Kisvárosra/falura 1 szavazat!
Kis településen lakom.Kb 1,5éve költöztünk ide.
Csend,nyugalom,tiszta levegő.A csok miatt itt is megdurrantak rendesen az árak,de valóban, egy nagyvárosi kaptár áráért itt olyan kertest veszel,hogy ép le nem pippant.Munkalehetőség valóban a 0-hoz konvergál,de az aktívkorú lakosság a közeli városokban dolgozik(autóval kb 15-20 perc a megyeszékhely és 2 nagyobb város)Van posta,étterem,panzió, óvoda és iskola is 2 vegyesbolt(1 minden nap nyitva van)tehát az alapvető cuccokat bármikor lehet szerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!